Laser-run

2019.04.12. 09:38

A vállalkozók is fegyvert vehetnek a kezükbe a fehérvári öttusa világkupán

Május elsejétől ismét öttusa-világkupát rendez a koronázóváros. Azonban nemcsak szurkolni lehet a magyar versenyzőknek a Bregyóban, hanem akár ki is lehet próbálni a sportág egyik fő számát, a laser-runt.

Ferencz Balázs

Vörös Zsuzsanna izgalmas, látványos versenyt ígér

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön a lovaglással vette kezdetét az országos utánpótlás-öttusabajnokság. Szombaton a nők, vasárnap a férfiak viaskodnak az U25-ös mezőnyben a városban, majd aztán legközelebb május elején fogad pentatlonistákat a megyeszékhely. Mégpedig a világ legjobbjait. Hosszú idő után ismét felnőtt-világkupafutamot rendez a város és az Alba Volán SC. De a régióban működő cégek képviselői is belekóstolhatnak az öttusa versenylégkörébe.

– A Nemzetközi Öttusaszövetség szeretné erősíteni a financiális hátterét a sportágnak, ugyanakkor dolgoznak az öttusa minél jobb eladhatóságán, nézettségén – fogalmazott Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztályvezetője.

Vörös Zsuzsanna izgalmas, látványos versenyt ígér
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A futás és a lövészet korábbi összegyúrása már ezt a célt szolgálta, s a laser-run már külön sportágként is hódít. A fehérvári világkupán szeretnék közelebb hozni a Fejér megyei vállalkozásokat a sportághoz, így a vállalatok is indíthatnak kétfős váltócsapatokat, bármilyen összetételben. Kétszer 400 métert kell futniuk, s kétszer öt lövést kell leadniuk a vállalkozó kedvű vállalkozóknak. A fegyvert és az edzéslehetőséget a Volán Fehérvár öttusaszakosztálya biztosítja. Április 17-ig várják a nevezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában