Kioltották a Kohász tüzét

2019.04.28. 21:45

A taktikus, fegyelmezett játék jutalma lett a fehérvári győzelem

A női kézilabda K&H Liga 23. fordulójában az Alba Fehérvár KC csapata 2016. május 27-e óta szombaton győzte le először a Dunaújvárosi Kohász KA együttesét, mely nem adta meg magát könnyen.

Káldor András

Claudine Mendy (a labdával) négy gólt szerzett a Dunaújváros elleni rangadón Fotó: Koppán Viktor

Boldizsár Bianka két góljával került előnybe a Fehérvár az elején, de ezt követően gólra gól volt a válasz, és igen kiegyenlített volt a küzdelem. Más kérdés, hogy jól zártak a védelmek, a hazai kapuban pedig Györkös Rebeka remek napot fogott ki, sorra megbabonázva az újvárosi lövőket. Aztán a 12. perc közepén mintha mindkét oldalon megállt volna a tudomány. Több mint hét percig képtelenek voltak a csapatok kaput találni, és ez nem csak a hálóőrök érdeme volt. Ugyanis régen láttunk zsinórban ennyi pontatlan lövést. Ezt a szériát végül aztán Alexandra Nascimento törte meg. A félidő hajrájához érve Györkös bizonyította, hogy nemcsak a gólvonal előtt áll helyt, hanem – amennyiben szükséges – távolról is pontosan céloz. Ez a gól jelentette azt, hogy a mérkőzés során először vezettek a vendéglátók három góllal (12-9).

A szünet utáni első perceket próbálta megnyomni a Kohász, fel is jöttek egy gólra, ám 17-16-ot követően igencsak ráléptek a fékre, és több mint tizenkét percig képtelenek voltak bevenni a hazai kaput. Az Alba játékosai tették a dolgukat, Boldizsár ellenállhatatlanul játszott, nem bírták tartani, és az 50. percre már hétgólosra (23-16) hízott vezetésük. György László öt percen belül két időt is kért, de annyira sikerült felrázni csapatát, hogy Szalai Babett végre betalált, és azért valamelyest ledolgoztak hátrányukból. Esélyük azonban ezen az estén nem volt arra, hogy egyenlítsenek, a Fehérvár sokkal összeszedettebb teljesítményt nyújtva győzött teljesen megérdemelten.

Claudine Mendy (a labdával) négy gólt szerzett a Dunaújváros elleni rangadón Fotó: Koppán Viktor

Boldizsár Bianka már többször bizonyította, hogy kilépett a „tehetség” kategóriájából, csapata egyik vezére volt.

– Büszke vagyok a csapatra, mert ott folytattuk, ahol Debrecenben abbahagytuk, az én jó teljesítményemhez kellettek a társaim is, akik olyan helyzeteket alakítottak ki, amelyekből eredményes tudtam lenni – mondta szerényen az irányító.

– Örültem annak, hogy tudtuk tartani azt a formát, melyet Debrecenben is mutattunk. Legfőképpen dicséretes a csapat tudatos, fegyelmezett játéka. Az első félidőben beállóban éreztem egyfajta gyengeséget, de ezen szerencsére gyorsan változtattunk. Gyors labdakihozatallal és középkezdéssel ki tudtuk használni a Dunaújváros cseréit. Nem éreztem azt, hogy a győzelmünk veszélyben forogna, viszont komoly erőkifejtésre késztetett bennünket ellenfelünk – értékelte a találkozót Deli Rita, az Alba mestere.

– A vereség természetesen fájó, de jó mérkőzést játszottunk, félidőnként két góllal kaptunk ki, ami elfogadható. Jól tartottuk magunkat az első félidőben, a szünet után volt egy szakasz, amikor tizen­nyolc perc alatt négy gólt lőttünk, ami kevésnek bizonyult. Ezután ellenfelünk öt-hat gólos előnyhöz jutott, ott vesztettük el a találkozót – vélekedett György László, a DKKA vezetőedzője.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár KC–Dunaújvárosi Kohász KA 27-23 (14-12)

Székesfehérvár, 480 néző. Vezette: Felhő, Öcsi

AFKC: Györkös 1 – Nascimento 5 (2), Gorsenyina 3, Zsilinszkajtye 2,

Boldizsár 6, Mendy 4, Pelczéder 2. Csere: Mistina, Vajk (Kapus), Temes

3, Varga E. 1, Szarka A., Májer, Rózsás. Edző: Deli Rita

DKKA: Csapó K. – Grosch 3, Szekerczés 9 (4), Molnár B., Sirián 2, Ferenczy

2, Kazai 5. Csere: Vártok (kapus), Cifra, Nick, Szalai B. 1, Monori,

Bouti 1, Dombi. Edző: György László

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4

Az eredmény alakulása: 6. p.: 3-3. 18. p.: 6-6. 24. p.: 12-9. 34. p.:

15-14, 46. p.: 21-16. 58. p.: 26-21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában