Tizenegy ember kell

2019.04.04. 20:25

A Kisvárda elleni bajnoki vízválasztó lesz Felcsúton

A Magyar Kupától büntetőkkel búcsúzó Puskás Akadémia FC mestere, Radoki János bízik abban, hogy a kiesés elkerülése szempontjából létfontosságú szombati mérkőzésre sikerül egy ütőképes csapatot összeraknia.

Nagy Péter

Radoki János (jobbra) hiába tekinget előre, egyelőre nem jönnek az eredmények

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Soroksár nem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát rendes játékidőben, most mégis véget ért számukra a sorozat. A jobbik csapat ment tovább?

– A megállapítás helytálló: nem kaptunk ki, de nem is nyertünk – mondja kényszerű mosollyal Radoki János vezetőedző. – Már az első meccsen számtalan gólhelyzetet kihagytunk, ez a visszavágón sem volt másképp. Hiába éreztem úgy, hogy a soroksári találkozón uraltuk az első félidőt, a második játékrészben ahelyett hogy rárúgtuk volna a második gólt, egy, az ellenfél kapusától induló ellentámadásból kiegyenlített a fővárosi gárda. Ráadásul a legvégén még egy nagy ziccerük is volt. Látni lehet, hogy mi a bajunk.

Megosztja ezt velünk is?

– A problémánk az, hogy nagyon nehezen lövünk gólt.

A tizenegyesek mondjuk lutri.

– Sajnos a soroksáriak ebben is fölénk tudtak kerekedni, az adott pillanatban ők jobbak voltak, ezért jutottak tovább.

Ön mindent bevetett: a szombathelyi fiaskó után egyben tartotta a társaságot, nem engedélyezett nekik pihenőt. Csak az eredmény hiányzott…

– Igen, de a Haladás otthonában mutatott teljesítményünkkel ellentétben a szerdai összecsapás teljesen más volt. Szombathelyen katasztrofálisan futballoztunk, ráadásul a hozzáállásunk sem volt megfelelő. Nem tettük bele a melót, nem csíptünk-haraptunk, nem funkcionáltunk csapatként. Most viszont láttam a srácokon, hogy mindent meg akarnak tenni a sikerért, de hiányzott a második gól.

Radoki János (jobbra) hiába tekinget előre, egyelőre nem jönnek az eredmények
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Pedig erre nagy szükségük lesz szombaton, a Kisvárda ellen immáron a kiesés elkerüléséért száll harcba a PAFC.

– Remélem, újra talpra tudunk állni, helyesbítek, újra talpra kell állnunk, mégpedig már a Kisvárda ellen. Hiába tekingetünk előre, ha nem jönnek az eredmények…

Ez a százhúsz perc nem könnyítheti meg a helyzetét.

– Biztos vagyok benne, hogy benne lesz a lábakban. Most arra kellett választ kapni, ki jött ki jól ebből a párharcból, ki fáradtabb a kelleténél, ki bajlódik sérüléssel – ezeket mind megbeszéltük a hazaérkezésünk után. Tizenegy embert kell találni, akik mindenáron nyerni akarnak szombaton.

Finoman szólva sem elégedett a játékosaival mostanság. Volt olyan, aki jó teljesítményt nyújtott szerdán?

– A pozitívumokat szeretném inkább kiemelni, a pályára lépők mindegyike „beleállt” a meccsbe – erre egy szavam nem lehet. Extra teljesítményt, mérkőzést eldöntő produkciót viszont most sem láttam. Továbbra is hiányoznak a minőségi utolsó passzok, amíg ezen nem javítunk, addig úgy járunk, mint Soroksáron.

Csereként a panamai válogatott Antonio Taylort is pályára küldte, igaz, az észak-amerikai élvonalbeli bajnokságból érkező csatár bemutatkozása nem sikerült valami fényesre.

– Nem ilyen debütálásra számított, az biztos, hiszen kihagyott egy sorsdöntő tizenegyest a szétlövésben. Nekem azt mondta, Amerikában is ő szokta elvégezni a büntetőket. Sok az erőnléti lemaradása, nem tudom, hogy az utolsó hat hétben utol tudja-e érni magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában