Kaposváron nyert az Alba

2019.04.30. 20:16

A fehérvári kosarasok a második negyedtől domináltak

A több légiósát is nélkülöző Fehérvár Kaposvárott győzött a férfi kosárlabda NB I alsóházában.

Horog László

A gyenge kezdés után átvették az irányítás az albások (kék)

Fotó: KKK

Három légiósától már a keddi mérkőzés előtt elköszönt az Alba: a bedobó Martin Zenót már meg is reptették, Heath és Freeman ugyan még Fehérváron tartózkodik, de Kaposvárra már ők sem tartottak a társakkal, rövidesen útra is kelnek a tengerentúlra. Lóránt Péter csapatkapitány sérülés miatt nem lépett parkettre az amúgy történelmi összecsapáson, hiszen utolsó meccsét játszotta a régi sportcsarnokban a Kaposvár, rövidesen átadják a modern, multifunkciós arénát a somogyi megyeszékhelyen. Pustahvar hármasa indította a derbit, a hazaiak gyorsan elléptek 10-0-ra, majd 16-2re, ezért gyorsan időt is kért a vendégek trénere, Jesus Ramirez.

Megkezdte a felzárkózást a Fehérvár, Cabezas (24/15 pont), Peterson (19 pont), valamint Filipovics jóvoltából. Utóbbi éppen Kaposváron született és itt kezdett el kosarazni – az élvonalban mindössze 17 évesen mutatkozott be –, nem véletlen, hogy anyaegyesületet ellen kettőzött akarattal küzdött. Ezúttal ihletett teljesítményt nyújtott, alighanem élete meccsét játszotta, 30 pontot szerzett, hat triplát süllyesztett a gyűrűbe. De a többiek sem tétlenkedtek, az első negyedet még 29-20-ra elvesztették, ám a következő hármat magabiztosan nyerték a kék-fehérek (26-21-re, 28-17-re, az utolsót 23-22-re), és végül 97-89-re diadalmaskodtak. A hazaiaknál is akadtak kiugró teljesítmények, Pustahvar 25, Hendlein 21, Hock 15, Baki 14 pontot jegyzett, ám ez nem volt elég a pontszerzéshez.

A gyenge kezdés után átvették az irányítás az albások (kék)
Fotó: KKK

A fehérváriak május 7-én, a Szeged elleni hazai bajnokival búcsúznak a feledhető szezontól.

Jesus Ramirez: – Rosszul kezdtünk, az elején semmi nem sikerült. Aztán összekaptuk magunkat, jól támadtunk, de voltak rossz momentumaink a védekezésben. Mindkét csapat jól dobta a triplákat, a kulcs az volt, hogy az első félidőben tizenegy gólpasszal jelentkező Halász Ákost a második játékrészben sikerült két assziszton tartanunk.

Kaposvár-Alba Fehérvár 89-97 (29-20, 21-26, 17-28, 22-23)

Középszakasz, alsóház, 6. forduló, Kaposvár, Városi Sportcsarnok, vezette:

Praksch P., Vida J., Nyilas I. (dr. Páli K.)

Kaposvári KK: Halász 7/3, Hock 15/6, Baki 14/12, Pustahvar 25/9, Hendlein 21. Csere: Harazin -, Kocsis -, Bogdán 7/3. Vezetőedző: Fekete Ádám

Alba Fehérvár: Cabezas 24/15, Tóth P. 7/3, Keller 4, Peterson 19, Peringer -. Csere: Filipovics 30/18, Takács 4, Lukács 3/3, Varga 6/6, Seyi -. Vezetőedző: Jesus Ramirez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában