Legyőzni Spartacust!

2019.03.09. 15:08

Tovább várat magára az Aqvital FC első hazai sikere a tavasszal

A rossz sorozatnak a Nyíregyháza ellen vethet véget Szijjártó István együttese vasárnap 14.30-kor a Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 28. fordulójában.

Nagy Péter

Nagyot küzdöttek a csákváriak (fehér) Békéscsabán Fotó: 1912elore

A nyíregyháziak úgy vélik, a Spartacus nem csupán a klub neve, hanem egy fogalom. A Szpari játékosait küzdeni tudásuk különbözteti meg a pályán a többiektől, ők gladiátorként harcolnak a sikerért. Ennek a felfogásnak egy kicsit ellentmond az a tény, hogy a nagy múltú piros-kék egyesület idestova három esztendeje képtelen feljutni az élvonalba.

Nagyot küzdöttek a csákváriak (fehér) Békéscsabán Fotó: 1912elore

A szabolcsiakat még a 2014/15-ös idény végén licencproblémák miatt száműzték az első osztályból, azóta ugyan megnyerték az NB III-at, de a második vonalban már egy ideje gyökeret vertek. A csákváriak a hét közben Békéscsabán „kirándultak”, ahol 0-0-s döntetlenre végeztek. A meccs egyik pozitívuma, hogy a vértesiek nem kaptak gól – ez mindössze negyedszer esett meg velük idén. A viharsarki találkozót követően Gyulán pihent meg a társaság, és csak másnap tért vissza a Tersztyánszky Ödön Sportközpontba. Oda, ahol idestova két és fél hónapja nem nyert bajnokit. Itt az ideje, hogy megtörjön e sorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában