A feltörekvő fiatalokban bízva

2019.03.07. 18:57

Több csapatnál is az utánpótlás került előtérbe, már a jövőt építik a megye egyben

A 18. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit, vezetőit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Március 9., szombat, 15.00

Sárosd Kronos Sport (5.)–Baracs (13.) – ősszel 1-0

Dvéri Zsolt a Sárosd Kronos Sport vezetőedzője: – Tavaly is így kezdtük a tavaszt, a Baracs elleni meccs papírforma szerint a kötelező győzelmek közé tartozik. Ehhez elsősorban arra van szükség, hogy a saját kezünkbe tudjuk venni az irányítást. Bízom a társaságban, jó formában és lendületben vagyunk. A három pont reményében lépünk pályára, nem lebecsülve az ellenfelet, mert azért a kupameccsen legyőztek bennünket, ki is estünk miattuk, majd a bajnokin nehezen nyertünk ellenük. Most azonban látom a fiúkban a tüzet, és az akaratot, ki szeretnénk szolgálni a szurkolókat szombaton. A Főnix FC-vel nagyon jó meccset játszottunk, úgy veszem észre, hogy a jó ellenfelek ellen jobban odateszi magát a csapat, és sokkal koncentráltabb. Akadnak azonban hullámvölgyek, de ezt főként a fiatalságnak tudom be. Hosszú a bajnokság, ez a két győzelem nagy lendületet adhat a folytatásra. Az biztos, hogy lesz két-három hiányzónk a kezdőcsapatból.

Sárbogárd (9.)–Ercsi Kinizsi (4.) – ősszel 1-5

Pajor László a Sárbogárd vezetőedzője: – Nehezen indult a bajnokság, a Martonvásár ellen elég volt egy ötperces kihagyás, míg Mezőfalván a hazaiak megérdemelten győztek. Az Ercsi csapatát tiszteljük, de győzni szeretnénk, és ezért mindent meg is fogunk tenni. Bízom abban, hogy a hiányzókat megfelelő módon, feltörekvő fiatal játékosokkal tudjuk pótolni, a hazai nézőknek pedig ismételten kedvezni szeretnénk, nőnap alkalmából a hölgyek ingyen látogathatják a mérkőzést. Harcos, jó vendégcsapatra számítok, igaz hogy a műfüves bajnokságban találkoztunk legutóbb, de ennek az eredménye nem mérvadó. Taktikailag fegyelmezett mérkőzés lesz, remélem, hogy megszerezzük első pontjainkat tavasszal, ám kizárólag fegyelmezett, egységes csapatmunkával, koncentrációval kerekedhetünk felül ellenfelünkön.

Március 10., vas., 15.00

Enying (15.)–Bicske (1.) – ősszel 0-7

Mohai Norbert az Enying szakosztályvezetője: – Megpróbáljuk a lehetetlent, talán a hazai pálya jobban segít majd bennünket. Úgy tűnik jobban összeállt a csapat az őszi együtteshez képest. Baracson sem volt könnyű dolgunk, próbáltuk ugyanazt a játékot játszani, amelyet az első mérkőzésen a Főnix FC ellen, de sajnos különböző sérülések, és a kulcsemberek gyengébb formája miatt nem úgy alakult, és egy szerencsés góllal nyert a Baracs. Ezen a meccsen kellett volna megmutatni igazán, hogy van keresnivalónk a megye egyben. Talán egy kicsit el is szálltak a reményeink, de ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni, hogy jó játékkal megnehezítsük a Bicske dolgát. Megpróbálunk szigorúan védekezni, és kontratámadásokra apellálni, valamint vigyázni arra, hogy minél később kapjuk be azt a gólt, amitől általában összeomlik a csapat. Amennyiben kihúzzuk kapott gól nélkül az első félidőt, akkor talán a másodikban meglephetjük őket,

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (7.)–Főnix FC (3.) – ősszel 0-2

Balogh Zsolt a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzője: – A Mór elleni mérkőzésen az első gólig nagyjából partiban voltunk, de ezután leült a csapat, és nem tudott felpörögni, meg is fogyatkoztunk. A Mór megérdemelten vitte el a három pontot, mert gyengén futballoztunk, és a fejekben voltak óriási problémák, ami miatt ilyen eredményt értünk el. Ezt követően Kislángon a pálya minősége nem volt a legjobb, nem játszottunk ugyan szuperül, ám nem az számított, hogyan játszunk, hanem hogy legyen meg a három pont. A hétvégén egy újabb rangadó következik, a Főnix FC ellen jobb játékot szeretnék látni, mint Kislángon. Az nem mérvadó, hogy a Főnix FC otthon kikapott, az lesz inkább a döntő, hogy mentálisan hogy fognak hozzáállni a játékosok ehhez a találkozóhoz. Vannak sérültjeink, és betegeink, akik közül lesz, aki játszik, de megleszünk, mert mindig találunk gyöngyszemet az utánpótlásban, és őket próbáljuk meg felépíteni.

Lajoskomárom (11.)– Kisláng-Telmex (14.) – ősszel 3-1

Mosberger Mátyás a Lajoskomárom ügyvezetője: – Egyáltalán nem szégyenkezhetünk a Mór elleni vereség után, mivel 70-30 százalékban birtokoltuk a labdát, öngólt vétettünk, kapufát rúgtunk, és kihagytunk két hatalmas helyzetet. Áldozattal is járt a mérkőzés, mert Paluska Krisztián sárga lapot kapott, s mivel ez volt az ötödik, így ki kell hagynia a Kisláng elleni meccset. Tiszteljük ellenfelünk eredményeit, jó viszonyt is ápolunk velük, de nekünk itthon meg kell szerezni az első tavaszi győzelmet. Nem lesz könnyű, de ősszel sikerült nyernünk idegenben, és most is szoros kilencven perc várható.

Martonvásár (12.)– Mezőfalva (8.) – ősszel 0-0

Patkós Csaba a Martonvásár vezetőedzője: – Nem érdemeltünk vereséget a Tordas ellen, sajnos egy egyéni hibát használtak ki, hiába mozgósítottunk nagy erőket. Annak örülök, hogy sok fiatalt kipróbálhattam, ez erőt ad, és látom azt, hogy van kire számítani. Ezek a fiatalok igazán tehetségesek, és van bennük potenciál. A Mezőfalva teljesen átalakult erre az évre, ettől függetlenül ellenük is úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. Egy biztos, hogy az ifjak számára nagyon jó fejlődési lehetőséget jelent, és alapot adhat a jövőre nézve. Más kérdés, hogy ez a jövő számunkra nagyon kérdőjeles, hiszen ezt a csapatot, ha egy kicsit meg tudnánk erősíteni egy-két rutinos játékossal, akkor szép jövő előtt állna. Most azonban, amilyen helyzetben vagyunk, csoda lenne, ha együtt maradnánk…

Ikarus-Maroshegy (6.)–Mór (2.) – ősszel 0-1

Gelencsér Tibor az Ikarus-Maroshegy edzője: – Az őszhöz hasonlóan a csapat megőrizte kétarcúságát, a Mezőfalva ellen jó teljesítményt nyújtva sikerült nyernünk, viszont Ercsiben csapnivaló játékkal, teljesen megérdemelt vereséget szenvedtünk. A gondjainkat tetézi, hogy sérülések, és betegségek miatt jelen pillanatban úgy tűnik, hogy négy játékossal nem tudok számolni a hétvégén. Andróczi Krisztofer térd, míg Dopuda Igor bokasérülés miatt nem lehet a csapatban, rajtuk kívül pedig Boros Márton, valamint Kovács Levente is lebetegedett. Nem vagyunk könnyű helyzetben, úgyhogy U 17-es játékosokkal kell majd feltölteni a keretet. Nyilván nem feltartott kézzel vágunk neki a meccsnek, az esélyesség terhe a móriakat nyomja, de természetesen szeretnénk tisztességgel helytállni.

Szabadnapos: Tordas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában