Ismét Fehérváron a trófea

2019.03.24. 20:50

Tavaly ezüstérem, idén arany jutott az U18-as fehérvári hokisoknak

Két győzelemmel a háta mögött már az U18-as osztrák jégkorongbajnokság (EBJL) bajnoki címéért léptek jégre a Fehérvár AV19 fiatal játékosai.

Dévai N. Csaba

Igazi csapatmunka eredménye volt a döntőben mutatott rendkívül jó teljesítmény

Fotó: Soós Attila

Fehérvár AV19–EC Klagenfurt 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 200 néző. V.: Kókai, Haszonits, Somos, Árkovics

Fehérvár: Usnik – Dobmayer (1), Horváth M. 2, Németh K. (2), Rétfalvi 1, Ambrus (1) – Kóger B., Kis O., Szabó Z., Parragi, Ilich – Kokas, Gál, Farkas I., Roczanov Zs., Lánczos – Vízi A., Kovács I., Gajer, Szabó Cs., Csölle. Vezetőedző: Nagy András

Klagenfurt: Nickl (1), Moser 1, van Ee, Kasper (1), Hochegger – Tialler, Preiml, Theirich, Gomboc, Ofner – Dobnig, Bergmann, Casati, Kramer, Sunitsch – Greier, Kleindienst, Rainer. Vezetőedző: Roger Öchmann.

Igazi csapatmunka eredménye volt a döntőben mutatott rendkívül jó teljesítmény
Fotó: Soós Attila

Az első perctől kezdve férfias küzdelmet folytatott egymással a két együttes, a fehérvári mezőnyfölényt hozó első tíz percben számos nagy ütközést is kiosztottak a csapatok. Hiába érkeztek azonban sorban a hazai helyzetek, vagy az utolsó passzokba csúsztak hibák, vagy Fabian Horn tudott hárítani. A találkozó első kiállítását Ambrus Gergőre fújta a játékvezető, és nem is húzta sokáig az időt a Klagenfurt. Nickl passzolt Alexander Moserhez, aki megnézte magának a bal felsőt, majd kíméletlenül ki is lőtte azt, 0-1. Hat perccel a vége előtt Horváth Milán lőtt kevéssel a kapu mellé, később az ő passzáról maradt le nem sokkal Parragi. Egy salzburgi helyzet után kontrázni tudott a Fehérvár, Németh Kristóf centerezett, Rétfalvi Kristóf pedig szépen elhúzta a kapus mellett a korongot, és higgadtan a kapuba lőtt, 1-1. Nem sok hiányzott a vendégek újabb góljához, másfél perccel a játékrész vége előtt a kapuvason csattant Marco Kasper próbálkozása.

Nem lehetett panasz a hazai helyzetkihasználásra
Fotó: Soós Attila

A középső játékrész is pörgős rajtot vett, Finn van Ee és Németh Kristóf kiállítása után Hochegger veszélyes lövését védte Usnik a fehérvári kapuban. A folytatásban mezőnyjáték dominált a pályán, a 10. percben végül Kasper takarásból eleresztett lövése okozott aggodalmat a hazai kapu előtt. Hosszú idő után az első komoly Volán-roham eredményesen zárult, ugyanis Dobmayer Dominik lekészítéséből Horváth Milán eresztett el egy sistergős bombát, ami végül a Klagenfurt kapujába csapódott, 2-1. A harmad végén a kihagyott ziccere miatt feldúlt van Ee vitte le a jégre Dobmayert, fehérvári emberelőnyről indulhatott a záró felvonás.

Egy perc telt el a játékrészből, amikor a magabiztosan adogató Fehérvárból Horváth Milán és Ambrus Gergő játszott össze, majd előbbi egy újabb hatalmas bombát zúdított a KAC kapujába, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

A Fehérvár ezzel 3-1-es összesítéssel nyerte meg a párharcot, 2017 után ismét elhódítva az osztrák trófeát.

– Nehezen jöttünk formába, a középszakaszt igencsak elszúrtuk. Szerencsére sikerült megtalálni az utat az egység felé, mostanra pedig valóban egy szívdobbanással ment előre az egész csapat, ezért sikerült megnyernünk a döntő párharcot – értékelt Nagy András, a bajnokcsapat vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában