kézilabda

2019.03.27. 22:04

Tartja a lépést a Dunaújváros

Nem volt kisebb tétje a Dunaújvárosi Kohász KA és a Kisvárda Master Good SE csatájának, mint hogy a DKKA továbbra is tapadjon a középmezőnyhöz a K&H Liga női kézilabda NB I-ben.

Ferencz Balázs

A válogatottól visszatérő Kazai Anita három gólt dobott

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A 18. forduló előtt két helyezés és három pont választotta el a 9. Kohászt és a 7. Kisvárdát. Amellett, hogy csökkentse a hátrányt aktuális riválisával szemben a DKKA, a visszavágás tüze is fűthette György László lányait, hiszen az ősszel 30-23-ra a szabolcsiak nyertek.

Tökéletes volt a forgatókönyv: a hosszú kihagyás után Camila Micijevic góljával szerzett vezetést a Dunaújváros, majd ügyesen sáfárkodott a korai kisvárdai kétperces büntetéssel, hamarjában már 3-0-ra vezettek a hazaiak. Radojevics hetesével és Orbán előnyös góljával a Kisvárda is elkezdte a bajnokit, de a Szekerczés Luca és a válogatott Kazai Anita, no meg a nagy kedvvel játszó Micijevic tettek arról, hogy újra magabiztos előnyt kovácsoljon a Kohász (7-3). Próbálkozott ugyan a rettentő kevés magyar játékost foglalkoztató Kisvárda, de négy gólnál közelebb nem tudott férkőzni az első félidő folyamán. Sőt, Csapó Kyra és a kettős igazolással Gárdonyban is védő Vártok Ramóna is több lövést fogtak, majd a félidő utolsó momentumaként Ferenczy Fruzsina hizlalta a legbővebbre a két csapat közötti különbséget, hat góllal vezettek az újvárosiak (19-13).

A válogatottól visszatérő Kazai Anita három gólt dobott
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nem változott a játék képe a szünet után sem. A dunaújvárosi lányok lendületesen kézilabdáztak, jól működtek a kapcsolatok, Szekerczést nem tudták tartani a vendégek, s Ferenczy, valamint Szalai Babett is jó formában játszottak. A DKKA állandósítani tudta hat-hét gólos előnyét, s csak a mérkőzés hajrájában engedtek ki kissé a hazaiak. Az utolsó négy percben Radojevics vezérletével kapaszkodott a Kisvárda, s háromra kozmetikázta a differenciát. Győzelmével a Kohász ugyan nem lépett előre a tabellán, de egy pontra megközelítette a továbbra is hetedik Kisvárdát, s a nyolcadik Debrecent.

Dunaújvárosi Kohász KA–­Kisvárda Master Good SE 31-28 (19-13)

Dunaújváros, 600 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

DKKA: Csapó, Vártok (kapusok) – Szalai 6, Micijevic 2, Grosch 2, Szekerczés 9/4, Kazai 3, Czifra 1, Ferenczy 8, Monori, Sirián, Dombi, Bouti, Molnár, Nick, Mihály. Vezetőedző: György László.

Kisvárda: Pásztor, Kordowiecka (kapusok) – Benko 3/1, De Araujo 3, Rebicova 1, Orbán A. 2, Radojevics 8/2, Guialo 6, Milanovics 2, Hakunova 3, A. Klikovac, Tomkovic, Milosevics, Avdekova. Vezetőedző: Dévényi János.

A dunaújvárosi lányok szombaton 18 órakor a Ferencváros vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában