ARAK

2019.03.05. 22:02

Pásztor Bence Európa Kupán dobálhat

Kiválóan szerepeltek a téli dobó országos bajnokságon az ARAK nehézatlétái. Pásztor Bence újra 70 méter fölé vetette a kalapácsot, s március 9-én az Európa Kupán áll dobókörbe.

Ferencz Balázs

Pásztor Bence bizakodhat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Pásztor Bence 71,01 méterrel második lett a téli dobó országos bajnokságon Szombathelyen. Emeli a kalapácsvető ezüstérmének értékét, hogy az elmúlt években sohasem sikerült 70 méter feletti eredménnyel kezdenie a versenyszezont. Lévai Dóra tanítványa a hétvégén a szlovákiai Somorján szárnyalhatja túl ismét a 70-es vonalat. Az Európa Kupa után rögtön edzőtáborba vonul a székesfehérvári atléta.

Pásztor Bence bizakodhat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nők kalapácsvetésében a még csak 18 éves Brandl Lilla ötödik helyen zárt az ob-n. A serdülőknél Zimmermann Lili 54,60 méterrel lett harmadik. Lili diszkoszvetésben 30,59-cel ötödik pozícióban végzett. Betegség miatt az éremesélyes Zsigovics Panna nem indulhatott a kalapácsvetők között. Potyondi Zsófi a a 13 éveseknél érdemelt bronzot, Homoki Szidónia negyedik, Zsigovics Zsóka ötödik lett. Kukucska Zoltán hetedik, Bolla Dániel pedig nyolcadikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában