kosárlabda

2019.03.13. 23:03

Legjobb nyolc között az Alba

A múlt heti, rendkívül szoros vereség után 81-69-re nyert itthon az Alba, ezzel negyeddöntős a FIBA Europe Cup sorozatban.

Horog László

Jesus Ramirez (a háttérben) győzelemre vezette Filipovity Márkóékat (a labdával), a legjobb nyolc közé jutottak

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az első, bonni mérkőzés jelentős részében dominált, végül egypontos, 85-84-es vereséget szenvedett a Fehérvár, amely győzelmi reményekkel várta a szerdai, Gáz utcai visszavágót a nyolcaddöntőben. Még akkor is, ha a sorsolás után a párharc egyértelmű esélyesének a németek számítottak. Kora ősszel egy szinttel feljebb kezdték a nemzetközi szereplést, a BLben indultak, majd csúsztak lejjebb, a FIBA Europe Cup sorozatba. A Bundesligában utolsó öt meccsüket megnyerték, a fehérváriak a hétvégén nagy csatában szenvedtek tízpontos vereséget a bajnok és kupagyőztes Szolnok otthonában, előzőleg három derbin győztek zsinórban a hazai pontvadászatban.

Zeno duplájával indult a csata, a bedobó második kísérletét elrontotta, Lóránt viszont nem hibázott, miként Breunig sem. Lóránt a folytatásban is ügyeskedett, Cabezas is belelendült, 8-2. A vendégek meglepően gyengén dobtak a találkozó első szakaszában, sőt, előfordult, hogy akciójukat nem tudták dobással befejezni. Heath zsákolt, Freeman két hiba után triplát hintett, őrizte megnyugtató előnyét az Alba. Subotic révén közelített a vendégegyüttes, Cabezas remekelt, tíz perc után 24-15 állt a táblán. Bartolo révén jött közelebb a Bonn, Filipovity is mutatott szép dolgokat, a túloldalon Breunig ügyeskedett, 28-21. Freeman túl sokat vállalt, de a többiek is rontottak. Aztán Lóránt Péter megrázta magát, ha centertársa, Heath hibázott, a csapatkapitány azonnal javított. A németek centere, Jackson sem tétlenkedett, Mayo hármasa után Ramirez időt kért, 32-28. Filipovity látványos hármassal jelentkezett, időt kért a Telekom, majd felváltva estek a kosarak, félidőben 37-34-re vezetett az elszánt Alba Fehérvár.

Jesus Ramirez (a háttérben) győzelemre vezette Filipovity Márkóékat (a labdával), a legjobb nyolc közé jutottak
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Villámgyorsan egyenlített a Bonn, sőt, a meccsen először a vezetést is átvette, DiLeo kosarával. Freeman egalizált, Heath zsákolásával ismét a hazaiaknál volt az előny. Heath a későbbiekben sem hibázott, egymás nyomában loholtak az együttesek, jobbára a házigazdák vezettek. DiLeo megint elkapta a ritmust, azonban a fehérvári labdák nem hulltak a hálóba. Aztán Cabezas a sarokból beköszönt, Lórántot Peterson váltotta, pontokat azonban nem ő dobott, hanem Heath, a magenta-fehér-feketék trénere, Chris O’Shea időt kért, 50-45. Újabb fehérvári pontok következtek, Zeno jóvoltából, majd a németek szereztek fontos kosarakat, fél óra után 59-52-re vezetett az Alba. Reischel két duplája után Jesus Ramirez időt kért, a rövid szünet után Filipovity mesteri triplát, Lóránt bravúros, ütemtelen duplát dobott. Breunig és Lóránt begyűjtötte negyedik hibáját, leültek pihenni. Közelített a Telekom, a visszatérő Lóránt kipontozódott, Cabezas és Filipovity azonban parádézott, végül 81-69-re nyert és hatalmas bravúrt végrehajtva továbbjutott az Alba Fehérvár csapata.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár–Telekom B. Bonn 81-69 (24-15, 13-19, 22-18, 22-17)

Alba Regia Sportcs., 1500 néző, v.: Suslov (észt), Kardum, Vulic (horvát)

Alba: Cabezas 19/15, Zeno 6, Freeman 12/6, Lóránt 10, Heath 11/3. Csere: Filipovity 18/6, Tóth P. –, Peterson 5, Peringer –, Keller I. –, Takács M. –. Vezetőedző: Jesus Ramirez

Bonn: DiLeo 8/6, Bartolo 9/3, Mayo 8/6, Bircevic 6/3, Breunig 10. Csere: Linhart 6, Subotic 4, Jackson 14, Reichel 4. V.edző: Chris O’Shea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában