nemzetközi verseny

2019.03.29. 08:50

Hazai műkoris seregszemle

A Jégmadár Műkorcsolya Egyesület ötödször rendezi rangos, nemzetközi versenyét Fehérváron, a hétvégén.

Horog László

A házigazdák versenyzői jó szereplésben reménykednek

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A hagyományokhoz híven ezúttal is az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok a helyszíne a Jégmadár Húsvét Kupának, amit a hétvégén, március 30-án és 31-én bonyolítanak a Raktár utcai létesítményben, mindkét versenynapon reggel 8-tól késő estig zajlanak a küzdelmek. Ezúttal 213 sportoló nevezett az erőpróbára, a legkisebbek a Chicks korosztályban mutathatják meg tudásukat, sokan indulnak az ISU Senior kategóriában, vasárnap pedig a rekreációs kategóriákban versenyeznek. A magyar műkorcsolyasport szinte összes érintettje megméretteti magát a szezon utolsó előtti, hazai versenyén. A műkoris idényt éveken át a fehérvári seregszemle zárta, ezúttal egy héttel később, Miskolcon, a szintén komoly hagyományokra visszatekintő Avas Kupa jelenti az utolsó viadalt.

A házigazdák versenyzői jó szereplésben reménykednek
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Örömünkre szolgál, hogy Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Szerbiából is neveztek, hatvan külföldi versenyző áll rajthoz. Klubunk, a Jégmadár Műkorcsolya Egyesület 18 indulóval méretteti meg magát a kupán. Az idény zárása előtt vagyunk, hosszú és felfelé ívelő szezon van mögöttünk. A versenyzőimtől mint mindig a maximumot várom el, ha aznap legjobbjukat nyújtják, szép eredményeket érhetünk el – mondta a fehérváriak vezetőedzője, Oros Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában