Súlytalan volt a felcsúti csapat

2019.03.30. 19:03

Ez aztán a pofon a javából! Óriási vereséget szenvedett a Puskás

Háromgólos vereséget szenvedett az ezer sebből vérző ligautolsó otthonában a PAFC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 26. fordulójában.

Nagy Péter

Kiss Tamásék (elöl) súlytalanok voltak Szombathelyen

Fotó: PFLA

Hiába szerzett hat pontot utolsó három fellépésén a sereghajtó szombathelyi együttes, Horváth Ferenc csapata mégsem az utóbbi idők biztató eredményei, sokkal inkább a zöld-fehér klubnál uralkodó pénzügyi problémák miatt került középpontba. Pénteken arról számolt be a Magyar Nemzet, hogy a Haladás akkora adósságot halmozott fel, ami akár a Hali licencébe is kerülhet jövőre, e nélkül pedig legfeljebb a megyei bajnokságban vehet részt a vasi gárda. A hazaiakat csak a csoda mentheti meg a kieséstől, míg a kilencedik felcsútiak egy esetleges győzelemmel még a hatodik helyre is odaérhettek volna.

Egy biztos: a magyar válogatottsági rekorder Király Gábor kapust nélkülöző Haladásnak nem volt vesztenivalója, ennek szellemében sebzett vadként vetette magát a mérkőzésbe. A bolgár válogatott Galin Ivanov, és a ghánai származású, de német állampolgár Reagy Ofosu semlegesítése komoly problémákat okozott a Fejér megyeieknek, a vendégek legaktívabb tagja maga Radoki János vezetőedző volt, aki folyamatosan űzte-hajtotta fiait. Szolnoki Rolandék viszont csak nem akarták megfogadni mesterük tanácsát, továbbra is nagyon mélyen védekeztek, így a 31. percben egy kis szerencsével, de teljesen megérdemelten szerzett vezetést a Szombathely, miután Jagodics Márk kapufáról visszapattanó lövését a Michael Rabusic kotorta a kapuba, 1-0.

Kiss Tamásék (elöl) súlytalanok voltak Szombathelyen
Fotó: PFLA

Az Akadémia nem túl acélos támadósora a 37. percben megfogyatkozott, amikor Sós Bencét hordágyon kellett levenni Murtaz Dausvili elkésett belépőjét követően. Ha a Vál-völgyi csatárokra azt mondtuk, hogy nem muzsikáltak fényesen, akkor a védőszekciójukat sem dicsérhetjük meg a vendéglátók második góljánál. Benedic Mioc labdavesztéséből Oleg Holodjuk kerülte meg okosan a kirongyoló bekkeket, majd a leshatáron tartózkodó Rui Pedróhoz tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga 5 méterről, 2-0.

Valamivel jobban csipkedték magukat a látogatók a fordulás után, ennek ellenére a Hali szerezhetett volna újabb találatot, de Rui Pedro fölé vágta a Poór Patrik kezezéséért megítélt büntetőt. Aztán két perccel később, az 56. minutumban már nem hibázott a portugál középpályás, aki Jurij Habovda szabadrúgását remekül, de szemmel láthatóan lesről küldte a hálóba, 3-0. Jelentős hátrányban kezdett csak el igazán futballozni a PAFC, amely előbb Nagy Zsolt távoli kísérletével, majd Urblík József hatalmas kapufájával közel járt a szépítéshez, de ezen a napon semmi nem jött össze.

Radoki János: – Amit elterveztünk, abból semmit nem tudtunk megvalósítani. A múlt héten éreztem, hogy nem teljes erőbedobással dolgozik a csapat, most meg is lett az eredménye. Nagy pofont kaptunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a Haladás.

Jegyzőkönyv

Szombathelyi Haladás–Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)

Szombathely, Vezette: Berke (Georgiou, Szécsényi)

Haladás: Rózsa – Habovda, Jagodics M., Tamás L., Németh Mi. – Dausvili – Ivanov (Gaál, 77.), Rui Pedro, Holodjuk (Németh Má., 80.), Ofosu – Rabusic (Priskin, 65.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Puskás: Hegedüs L. – Szolnoki, Poór, Hadzsiev, Nagy Zs. – Varga J., Mioc (Urblík, 59.) – Sós (Tamás N., 37.) , Knezevic (Arabuli, 59.), Kiss T. – Radó. Vezetőedző: Radoki János.

Gól: Rabusic (31.), Rui Pedro (45.+1, 58.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában