Hibátlan mérleg

2019.03.29. 22:16

Az FKC kedvenc ellenfeléhez utazik

Hétszer találkoztak, mind a hét alkalommal az Alba Fehérvár KC örülhetett két pontnak a Mosonmagyaróvár ellen a női kézilabda NB I-ben. Deli Rita lányai szombaton 18.30-kor idegenben folytathatják ezt a remek sorozatot.

Nagy Péter

Agresszív védekezésre számítanak Nascimentóék (labdával)

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Még mielőtt ütni kezdenénk a dobokat, érdemes megjegyezni, hogy az FKC makulátlan mérlege csak az első osztályú bajnokságra vonatkozik a Mosonmagyaróvárral szemben, az Eu-Fire idén egyszer már ellátta a fehérváriak baját, mégpedig a Magyar Kupa negyedik fordulójában. Ha hozzávesszük azt, hogy az óváriak a legutóbbi hat bajnokijukon négy győzelmet arattak, akkor kijelenthetjük: egyáltalán nem lefutott találkozóról van szó…

– Egy nagyon agresszíven védekező ellenfélre készülünk szombaton, a Mosonmagyaróvár ráadásul hatalmas szurkolótáborral rendelkezik, ez pedig plusz töltetet jelenthet számukra hazai pályán. Mindenképpen okosan, taktikusan kell majd ellenük játszanunk, illetve az is fontos, hogy minden poszton egységesen jó teljesítményt nyújtsunk, kiküszöbölve azt, hogy ne legyen gyenge pontunk – nyilatkozta az elutazás előtt Deli Rita, az Alba Fehérvár vezetőedzője.

Agresszív védekezésre számítanak Nascimentóék (labdával)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fentebb elmondottakkal a Fejér megyeiek brazil világklasszisa, a góllövőlistát 137 találattal holtversenyben vezető Alexandra Nascimento Martinez is egyetért.

– Jól emlékszem a hazai mérkőzésre az óváriak ellen, amelyen nagyon jól kézilabdáztunk. A kupameccsen viszont ennek az ellenkezője történt: egyszerűen nem voltunk képesek azt nyújtani idegenben, amit az edzőnk kért tőlünk, ezért teljesen jogosan szenvedtünk vereséget, és búcsúztunk el a sorozattól. Otthon mindig könnyebb játszani, ez a mostani ellenfelünkre is igaz, ráadásul a mosonmagyaróvári pálya különleges hangulattal rendelkezik. Nem szabad a játékvezetőkkel foglalkozni, a maximumot kell nyújtani játékban azért, hogy miénk legyen a két pont. Ha türelmesek leszünk, folyamatosan, kézről kézre járatjuk a labdát, akkor meglesznek a helyzeteink és a góljaink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában