27 ifjú tehetség útját terelgetik

2019.03.05. 18:59

A Vidi mentorai és ifjú mentoráltjai

Szorgalom, alázat, egyéniség, kreativitás. E kulcsszavak mentén tartja életben a MOL Vidi FC egyéni tehetségfejlesztő programját, melynek keretében 27 ifjú tehetség útját terelgetik a felnőtt csapat játékosai.

Ferencz Balázs

Horváth Máté és Somogyi Ádám mentorukkal, Stopirával

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A MOL Vidi FC bajnoki aranyért küzdő labdarúgói egységesen vonultak be a stadion VIP-termébe, ahol már több mint húsz, csillogó szemű fiatal várta őket. A piros-kék klub egyéni képzéssel, sportpszichológus, dietetikus bevonásával, videoelemzéssel, nemzetközi megmérettetéssel próbálja még jobb teljesítményre sarkallni utánpótláskorú játékosait az U12-es és az U19-es korosztály között. Azonban a különleges képességekkel és szorgalommal megáldott tehetségek részt vehetnek az egyéni tehetségfejlesztő programban, melynek keretében a felnőtt csapat játékosai mentorokként segítik a kiválasztottakat.

Bárdosi Balázs, a program koordinátora elmondta, hogy egyéniségeket keresnek, a most beválasztott 25 fiú és két lány augusztusig tagja a társaságnak, de ha továbbra is jól teljesítenek, a következő fél évben is tarthatják a kapcsolatot a felnőtt játékosokkal.

– Az MTK-ban volt hasonló kezdeményezés, havonta egyszer lejött az utánpótláshoz két felnőtt játékos. Minden edzésen, mikor Kenesei Krisztián vagy Illés Béla velünk tréningezett, azon voltam, hogy ellessek tőlük valamit – mesélte Juhász Roland, a MOL Vidi FC csapatkapitánya. – Remélem, hogy hozzá tudunk tenni egy picit ahhoz, hogy jobb labdarúgó váljon belőlük.

Somogyi Ádám (balra) boldogan állt össze egy közös képre testvérével és mentorával, Stopirával
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Juhász, Nego, Kovács István, Huszti, Berecz, Hangya, Vinícius, Stopira, Futács, Elek, Pátkai, Fiola, valamint a két kapus, Tomas Tujvel és Kovácsik Ádám két-két mentorálttal dolgozik. Látogatják a fiatalok edzéseit, tanácsokkal látják el őket, s nyitottak az ifjak megkeresésére.

– Próbálok minél több időt rájuk szánni. Úgy érzem, hogy partnerek, és örülnek a lehetőségnek – fogalmazott Kovácsik Ádám, akit nem zavar, hogy Dala Martin vagy Kovács Martin személyében akár saját riválisát nevelheti ki.

– Ezen már viccelődtünk, hogy van még három-négy jó évem, s utolér a nagyobbik Martin. Benne van a pakliban, de nem is bánnám, hogy úgy jönne fel az első csapatba egy tehetség, hogy az én mentoráltam volt. Furcsa lenne ugyanakkor, hogy a posztriválisommá válik. Legyen úgy, kívánom nekik. Tavaly is együtt dolgoztunk, ismerem őket. Két nagyon jó srác, akikben megvan a tehetség. Élvezik a focit, intelligensek is, minden adott számukra, hogy felnőtt futballisták legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában