nemzetközi Balmaz Sütöde Kupa

2019.03.26. 19:32

24 együttes között nyert bronzérmet a MOL Vidi FC U9-es labdarúgó csapata

Itthon hivatalosan csak az U12-es korosztály vesz részt a versenyeztetés rendszerében.

Ferencz Balázs

A torna végén volt ok az örömre, bronzérmet nyertek

Fotó: Ferencz Balázs / Fejér Megyei Hírlap

A korosztályos bajnokságokban való indulás előtt azonban nem maradnak mérkőzések, éles csaták nélkül a labdarúgópalánták. Vagy az MLSZ által működtett Bozsik-program keretében, vagy egyéb kölyökligákban szerezhetnek „meccsrutint” a gyerekek, ha pedig tornákon, esetleg nemzetközi kupákon mérettethetik meg magukat, az számukra a legnagyobb kihívás.

Éppen ezért utazott Balmazújvárosba sikerre éhesen a MOL Vidi FC Palánki Csaba által trenírozott U9-es csapata. A Hajdúságban 24 együttes rúgta a labdát két napon át, ráadásul olyan klubok képviseletében, mint például a Honvéd, az FTC, az MTK, vagy az Újpest, de érkeztek alakulatok a határokon túlról is. Hat romániai és négy ukrán gárda is versengett a Balmaz-Sütöde Kupán. A tornán Kolbe Ádám, a Vidi U6 és U11 közötti korosztályokat felügyelő utánpótlásvezetője dirigálta a piros-kékeket, akik az első napon 3-1-re verték az erdélyi Szovátát. Másnap még négy csoportmeccset kellett megvívnia a Vidinek. A debreceni Olasz Focisuli csapatát 4-0-ra, a romániai Szatmárnémetit 3-1-re, az ukrán Karpaty Munkácsot 9-0-ra, majd a debreceni DSI-SC alakulatát 4-0-ra verték a fehérváriak, akik toronymagasan, az egész torna legimponálóbb teljesítményével, hibátlan mérleggel nyerték csoportjukat.

A torna végén volt ok az örömre, bronzérmet nyertek
Fotó: Ferencz Balázs / Fejér Megyei Hírlap

Nem várt könnyű csata a Vidire a kieséses szakasz első körében: a negyeddöntőben a Budapest Honvéd szerzett vezetést, azonban a harcos játékkal kicsikart egyenlítést követően egy remekbe szabott szabadrúgással fordított a Kolbe Ádám irányította csapat, s 2-1-es győzelemmel lépett tovább. Az elődöntőben az MTK-t búcsúztató Grosics Akadémia várt a fehérváriakra. A Vidi két kapufát is lőtt és számos helyzetet elpuskázott, míg a szegediek kihasználták a csapat egyetlen védelmi megingását, s 1-0-s győzelmével a Grosics jutott a torna döntőjébe. Az ukrajnai Zinedine Ungvár elleni bronzmeccsen sokáig 1-1-re álltak a felek, majd az egy szép akció végén megszerzett vezetés (2-1) átlendítette a Vidi fiataljait (Németh Zsombor, Gáspár Gergő, Gulyás Hunor, Reznyák Tamás, Ferencz Domonkos, Rusói Mirkó, Sitku Zoárd Illés, Lakakisz Parisz) a holtponton, s örömjátékkal, 5-1-es diadallal zárták a kupát, begyűjtve a harmadik helyet a végső győztes Olasz Focisuli és a Grosics Akadémia mögött.

A gólkirály holtversenyben a vidis Lakakisz Parisz (13 gól) lett, a torna legjobb kapusának Németh Zsombort (MOL Vidi) választották, míg a fehérváriak legjobb játékosának Sitku Zoárd Illés bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában