Kiállták a próbát az atléták

2019.02.11. 20:37

Mátó Sára és Ozváry Balázs is országos bajnok a többpróbázóknál

Nem volt ellenfele az ARAK Utánpótlás Akadémia többpróbázóinak a Junior Összetett ­Magyar Bajnokságon.

Ferencz Balázs

Mátó Sára (jobbra) a junioroknál nem talált legyőzőre Fotó: masz.hu

A férfiaknál és a nőknél is fehérvári atléta nyakába került az aranyérem.

A hölgyeknél Mátó Sára a várakozásoknak megfelelően kiemelkedett a mezőnyből. Az ifjú atléta gátfutásban is a legjobbak közé tartozik itthon, azonban most az inkább kedvelt számában, a többpróbában bizonyított.

A nők öt versenyszámban mérettettek meg. Mátó Sára 60 méter gátfutásban, magas­ugrásban, súlylökésben, távol­ugrásban és 800 méteres síkfutásban is megjavította fedett pályás egyéni rekordját. Az ARAK atlétája így 4058 pontos egyéni csúccsal nyerte a juniorok versenyét. Mátó eredményeit a felnőttek között is számításba vették, s ott is megsüvegelendő helyezést ért el. Csupán a már olimpián, világbajnokságon és Európa-­bajnokságokon is bizonyító Krizsán Xénia tudta megelőzni Tölgyesi Előd tanítványát.

Mátó Sára (jobbra) a junioroknál nem talált legyőzőre Fotó: masz.hu

Az MTK Budapest versenyzője, Krizsán Xénia 2014, 2017 és 2018 után negyedik ötpróba-bajnoki címét nyerte meg. A budapesti kétnapos viadalon a férfiak hét számban viaskodtak, 1000 méteres futás és rúdugrás szerepelt még a programban. Ozváry Balázs remek versenyzést produkált. A hét számból hatban is élete legjobbját érte el, így 4345 ponttal zsebelhette be az aranyérmet a juniorok mezőnyében. Az ifjúságiaknál Lakatos András hatpróbában nyolcadik, Muszka-Kalló Péter kilencedik, Csetényi Zsolt a tizedik helyen zárt.

Az Összetett Országos Bajnokság keretében meghívásos versenyt is rendeztek, ahol ­Szabó Dániel 60 méteren az előfutamban 6,82 másodperccel az idei év eddigi legjobb magyar eredményét állította be. A döntőben három hibás rajtot követően, a negyedik start után, 6,83 másodperccel utasította maga mögé a sprinterek sorát. Az ifjúsági korú Mohai Regina 200 méteren 25,33 másodperccel nyert a felnőttek versenyében, míg Zsiga Mónika 25,94-gyel, egyéni csúccsal lett negyedik ugyanezen a távon. Mohai Regina nem csupán egy medállal zárta a viadalt, 60 méteres gátfutásban is rajthoz állt, s 9,03-mal az előkelő második helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában