Megismételnék tavalyi formájukat

2019.02.19. 19:42

Huszonketten a közös célért

Az elmúlt kiírás egyik döntőse, a Puskás Akadémia szerdán 15 órakor a Paks csapatát fogadja a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A felcsútiaknak nem lesz könnyű dolguk, ha ismét a fináléba szeretnének jutni, ugyanis az atomvárosi alakulat nem tartozik a Radoki-legénység kedvencei közé.

Nagy Péter

Tamás Nándor (jobbra) hamar felvette a gyors ritmust Fotó: PFLA

Mint egy szilveszteri bakiparádéban – leginkább ehhez lehet hasonlítani a PAFC hátsó alakzatának teljesítményét az utóbbi időben. Radoki János, a Vál-völgyiek élére decemberben kinevezett, sokat megélt szakvezető odáig ment, hogy a Honvédtól elszenvedett vereséget követően azt mondta: „Harminc éve vagyok a futballban, de ilyen hibákat még nem láttam.” Aztán jött az Újpest elleni hazai vesztes derbi, és szegény Bokros Szilárd olyan öngólt fejelt Hegedüs Lajos kapujába, amit még nagypapa korában is emlegetni fog. – A múltkor azt mondtam, hogy saját magunkat vertük meg, most meg kell ismételnem önmagam. Egy biztos: sokat kell aludnom ah

hoz, hogy ezeket a gólokat el tudjam majd felejteni.

Remélhetőleg Radoki mesternek sikerült szerdára kipihennie magát, mivel a Pancho Arénába a Fejér megyeiek egyik mumusa, a Paks érkezik a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján. Mumus, mivel a sárga-kékek 2017-es visszajutása óta mindössze egyszer, a tavaly tavaszi utolsó fordulóban, Radó András góljával sikerült felülmúlni a Csertői Aurél vezette atomvárosiakat. A további négy összecsapásból a tolnaiak jöttek ki jobban: három sikerük és egy döntetlenjük azt mondatja, hogy Gévay Zsolték nem dőlnek a kardjukba, amikor a Puskással kerülnek szembe.

– Örülök annak, hogy ennyi meccset játszunk mostanság, mivel így a huszonkettes keretünk minden tagja meg tudja mutatni, mire képes – utalt a hétközi extra derbire az akadémia vezetőedzője.

Tamás Nándor (jobbra) hamar felvette a gyors ritmust
Fotó: PFLA

Így tehet a 18 esztendős Tamás Nándor is, aki az ősszel még Csákváron, az NB II-ben bolondította meg a védőket, azóta viszont stabil kezdőnek számít a felcsútiaknál.

– A legszembetűnőbb különbség számomra a játék gyorsasága, ami a döntések meghozatalára is nagy hatással van. Néha nincs idő gondolkodni, ösztönösen kell cselekedni – mondta a fiatal szélső. – Örülök, hogy az elvégzett edzésmunka alapján jelöli ki az edző a kezdőcsapatot, szerintem ennek mindenhol így kellene működnie. Sokan segítettek a beilleszkedésben, de ha egy embert ki kell emelni, akkor Varga Józsi lenne az, aki a pályán és azon kívül is tanácsokkal lát el.

A Paks nem először jár megyénkben az idei sorozatban: a Siklós legyőzése után Csákváron vizitáltak Fejes Andrásék, ahol szoros sikert arattak. Legutóbb Siófokon is megszenvedtek, miután egy maratoni büntetőpárbajban jött össze a továbbjutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában