Három érem Dél-Afrikában

2019.02.24. 20:00

Fehérvári arany született a IV. Horgász Világjátékokon

Óriási magyar siker született a IV. Horgász Világjátékokon az elmúlt hétvégén, a mieink megsüvegelendő teljesítményt nyújtva az édesvízi versenyeket figyelembe véve az éremtáblázat élén végeztek.

Krebsz András

Kulcsár Aranka fantasztikus eredményt ért el a válogatottal

Fotó: MOHOSZ

A férfiak feeder kategóriában legyőzhetetlennek bizonyultak, a csónakos-pergetős mezőnyben pedig Csehország mögött a második helyet szerezték meg. A világjátékok keretein belül megrendezett XXVI. Női Horgász Világbajnokságon a 40 pontot szerző magyar csapat a második Olaszországot és a harmadik Angliát megelőzve bravúros győzelmet aratott. A sikerben a fehérvári rendőrnő, Kulcsár Aranka is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Sikerült feldolgozni a történteket?

– Még nem igazán fogtam fel, mi történt. Nem számítottam rá, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Egyébként nem érzékelem, hogy sok minden változott volna az életemben. Nem gondolom, hogy jobban tudnék horgászni, mint ahogyan tavaly tudtam. Valószínűleg csak később fog felértékelődni ez a győzelem – mondta vb-n a harmadik legjobb magyar eredményt elérő Kulcsár Aranka.

Milyen körülmények fogadták a csapatot Dél-Afrikában?

– A szervezést profi módon oldották meg a rendezők, azonban mi hozzászoktunk, hogy Magyarországon halban gazdagok a vizeink, és jól is lehet őket fogni. Dél-Afrikában voltak ugyan nagy halak, de ezekből kevés akadt. Sokat taktikáztunk, az európai etetőanyagok ugyanis nem váltak be, így végül a helyiek mellett döntöttünk. Négy-öt napnak el kellett telnie, mire összeállt a stratégiánk, és csak szombaton derült ki, hogy működik-e, amit elterveztünk. Szerencsére működött.

Milyen elvárások fogalmazódtak meg önökben a verseny előtt?

– Szerettünk volna az első ötben végezni, de azt nem hittük, hogy odaérhetünk a dobogóra. Amikor aztán elkezdődött a verseny, bizakodóbbá váltunk, és az első forduló közepén már azt is láttuk, bőven összejöhet az érmes helyezés.

Kulcsár Aranka fantasztikus eredményt ért el a válogatottal
Fotó: MOHOSZ

Hogyan élte meg belülről ezt a két napot?

– Sajnos nem ültem túl jó helyen, nem úgy fogtam a halat, ahogy szerettem volna. Az elején ketten a csapatból kicsit elúsztunk, jött a szövetségi kapitány, mondta, hogy menjünk rá a kevés nagy halra. Kockáztatnunk kellett, ami aztán be is jött mind a kettőnknek.

Egyéniben a 15. pozícióban végzett, mennyire elégedett?

– Abszolút az lehetek, ez számomra tökéletes eredmény. Csapatversenyben a kapitány döntésén múlik, kinek szabad kockáztatnia és kinek nem, itt a legfontosabb a csapat érdeke.

Minek köszönhető ez az eredmény?

– A csapat kivétel nélkül gyakorlott tagokból áll, mindannyian régóta horgászunk. Tudunk gondolkodni és reagálni a változó körülményekre, ez nagyon fontos. Ezen kívül mindenki mögött állt egy segítő, illetve Magyar Gábor szövetségi kapitány és Szákovics Imre másodkapitány szintén rengeteget segítettek nekünk.

Milyen helyet foglal el a szívében ez az érem?

– Nem kérdés, a legelső helyet, ez a legfontosabb. Nekem még magyar bajnoki címem, sőt még dobogós helyezésem sincs, a legjobb eredményem eddig egy negyedik hely.

Hogyan tovább, milyen versenyek következnek?

– Idén még egy nemzetközi versenyt tervezek, az augusztusban megrendezésre kerülő Rendőr Horgász Európa-bajnokságon szeretnék elindulni, és természetesen készülök a magyar bajnokságra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában