Szoboszlai Dominik kezdett, majd betalált a Salzburgban

2019.02.19. 14:20

Góllal köszönte meg

A mérkőzés legjobbjának választották a Red Bull székesfehérvári labdarúgóját, aki a Wiener Neustadt otthonában volt eredményes az Osztrák Kupa negyeddöntőjében.

Nagy Péter

A fehérvári labdarúgónak volt mit ünnepelni a hétvégén: a Salzburg legjobbjának választották Fotó: GI

Néhány hete lapunk hasábjain számoltunk be arról, hogy az Európa-ligában érdekelt Red Bull Salzburg csapata benevezte Szoboszlai Dominikot a második számú kontinentális sorozat tavaszi, kieséses rendszerébe. Nos, az osztrák együttes végül kikapott a belga FC Bruges vendégeként a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharc odavágóján, a fehérvári tehetség pedig csak a kispadról figyelte a társakat.

A Bikák honlapját jelenleg Szoboszlai arcképe borítja be, amire nagyon egyszerű a magyarázat: a felnőttcsapatban élete első, kezdőként lejátszott tétmérkőzésén nemcsak gólt lőtt, de a meccs emberének is megválasztották. Az ominózus elismerés a Wiener Neustadt elleni Osztrák Kupa-negyeddöntőn mutatott teljesítményére vonatkozik, ugyanis a Fejér megyei futballista a 37. percben ballal megszerezte a vezetést a salzburgiaknak. A támadó középpályásnak nem ez volt az első találata piros-fehérben, a Schwarz legyőzésekor – szintén a kupában – mindössze 12 perc kellett ahhoz, hogy bevegye a harmadosztályú gárda kapuját. A Neustadt viszont nem adta könnyen magát: Munas Dabbur büntetőből növelte a vendégek előnyét, de Hager révén izgalmassá tették a véghajrát a hazaiak. Dominikék végül a következő körbe jutottak, a koronázóvárosi spíler pedig elégedetten értékelt.

– Keményen megdolgoztunk a továbbjutásért. Az első félidő különösképpen nehéz volt, de szerencsére a vége jól alakult számunkra. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, remélem, hogy a mesternek is megmutathattam, mire vagyok képes. Beleadtam mindent, csak abban bízom, hogy a folytatás hasonlóan jól sikerül nekem, és a csapatnak is – közölte a 18 éves labdarúgó.

A fehérvári labdarúgónak volt mit ünnepelni a hétvégén: a Salzburg legjobbjának választották
Fotó: GI

Mi is ebben reménykedünk. Főleg azért, mert Dzsudzsák Balázs óta nem sok olyan futballistánk akadt, akit nemzetközi szinten is sokra tartanak. Az egykori felcsúti Sallai Roland ilyen, de kreativitásban, rúgótechnikában az ifjú Szoboszlai mindkettejük fölé nő. Ezért is kapott szárnyra a hír, miszerint az olasz sztárcsapatokon – köztük a Juventus és az Inter – kívül a német Bayern München és az angol Arsenal is vinné az ifjút. Egyes források szerint a Juve sportigazgatóját, Fabio Paraticit egy cetlivel a kezében kapták lencsevégre, amelyen Dominik neve is szerepelt egy 10 millió eurós vételárral megspékelve. Az üggyel kapcsolatban maga a játékos a következőket nyilatkozta:

– Nagyon megtisztelő, hogy felkerült a nevem egy ilyen listára, mindennap azért dolgozom, hogy haladjak előre a megkezdett úton, de nem téma egyelőre az átigazolásom. Ezeket a kérdéseket a menedzserem kezeli, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kizárólag csak a futballra koncentrálhatok.

Ezt az utánpótlás-válogatott focista édesapja, a jelenleg a Főnix Gold FC alkalmazásában álló Szoboszlai Zsolt is megerősítette. A megyeszerte ismert egykori gólvágó szerint gyermeke a legjobb kezekben van: egy olyan klubban tölti mindennapjait, ahol folyamatosan beépítik a fiatalokat az első csapatba. Fiának pedig az a legfőbb feladata, hogy hétről hétre a legjobbját nyújtsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában