Pénteken a mumus Bécs ellen javíthatnak

2019.02.21. 20:11

Finn segítséggel győzhetnek újra

Tovább nőtt a finn légiósok száma Székesfehérváron, ugyanis Tuomas Vänttinen, a Fehérvár AV19 frissen igazolt csatára is a skandináv országban látta meg a napvilágot 35 évvel ezelőtt.

Dévai Nándor Csaba

A rutinos csatár hosszabb sérülést követően szeretne csúcsformába lendülni Fehérváron

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Nincs könnyű helyzetben a sérülésektől sújtott fehérvári jégkorongegyüttes, amely sorozatban három vereséggel indította a felsőházi középszakaszt. A mostanság három sorral felálló csapatnak nagy szüksége volt minőségi játékosokra a kiesettek pótlására, így esett a választás a finn első osztályban 672 mérkőzést játszó Tuomas Vänttinenre.

Hogyan telt az elmúlt egy hét, sikerült a beilleszkedés?

– Több embert is ismertem már korábbról, Hank (Hannu Järvenpää) volt az edzőm 20 éves koromban, de játszottam Tikkivel (Harri Tikkanen) és Teróval (Tero Koskiranta) is Finnországban, míg Luttinennel egymás elleni mérkőzésekről szereztünk tudomást egymásról. Rengeteget segít az, hogy ismerem őket, az anyanyelvemen tudok kommunikálni velük, jobban át tudjuk venni egymás közt a különböző játékelemeket. Azt be kell vallanom, hogy nem sikerült még mindenkinek megtanulnom a nevét, így a következő időszakban minél többet szeretnék megtudni a társakról.

Milyen célkitűzésekkel érkezett Székesfehérvárra?

– Az előző szezont ki kellett hagynom, mert elülső keresztszalag-szakadást szenvedtem. Most azért dolgozom, hogy napról napra jobb legyek, mind jégkorongjátékosként, mind emberként. Sokat tanultam az elmúlt időszakból, újabb perspektívákból tudom megítélni a dolgokat. Követem az edzői utasításokat, keményen fogok küzdeni azért, hogy nagy segítségére legyek a csapatnak.

A rutinos csatár hosszabb sérülést követően szeretne csúcsformába lendülni Fehérváron
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Számos játékos sérüléssel bajlódik, mit gondol a csapat struktúrájáról?

– A tárgyalások kezdetétől fogva tudtam, hogy nincs könnyű helyzetben az együttes, minden egészséges játékostól kiemelkedő teljesítményre lesz szükség a hátralévő hét mérkőzésen. Nagyon gyors, kemény bajnokság az osztrák liga, rengeteg erőt felemészt, ha nem tudsz elég sűrűn pihenni, úgyhogy nagy szükség van a hiányzó játékosok pótlására. A rájátszásban ez még inkább igaz lesz, ahol kétnaponta kell majd létfontosságú meccseket játszani. Sok mindent láttam már karrierem során, bízom benne, hogy az eddigi vereségek után gyorsan sikerül visszatérünk a győzelem útjára. Az biztos, hogy én mindent bele fogok adni.

Pénteken 18 órakor a Vienna Capitalst fogadják, számíthatunk akkor hazai sikerre?

– Természetesen. Az előző, bolzanói mérkőzéshez képest sokkal nagyobb mértékben kell majd csapatként együttműködnünk, segítenünk egymásnak, és akkor nem lehet probléma még egy ilyen erős ellenféllel szemben sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában