Nem lesz ez sétagalopp

2019.02.16. 21:45

Egykori gólkirállyal rohamozhat az Aqvital FC Siófokon

Szomszédvárak csatájára kerül sor a Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 24. fordulójában, a vasárnap 14 órakor kezdődő mérkőzésen a tabella alsó felében tanyázó Balaton-partiakhoz látogat a Csákvár együttese.

Káldor András

Kiprich Dávidék első tavaszi győzelme még várat magára

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A két csapat legutóbb augusztusban találkozott Csákváron, akkor nem bírtak egymással a felek, 1-1-es végeredmény született. A gólokat a hazaiak részéről az időközben a Puskás Akadémiához igazoló Tamás Nándor és a Siófoktól a tél folyamán távozó Petneházi Márk szerezte.

A csákváriakhoz az átigazolási időszak lejárta előtt szinte az utolsó pillanatban érkezett Daru Bence, aki másfél éves szerződést kötött a klubbal. A támadóra azért is volt szükség a Vértes lábánál, mert az utóbbi hónapokban a sárga-kékek komplett csatársora „köddé vált”. A 24 esztendős játékos a Honvédban mutatkozott be az élvonalban, majd 2016-ban a Zalaegerszeg színeiben NB II-es gólkirályi címet szerzett. Daru legutóbb Nyíregyházán játszott.

Kiprich Dávidék első tavaszi győzelme még várat magára
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A 17. helyen álló siófokiak a téli átigazolási időszakban rutinos játékosokkal igyekeztek megerősíteni a gárdát. Hogy jól döntöttek, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a tavaszi nyitányon – éppen az egyik új szerzeményük, Magasföldi József góljának köszönhetően – óriási meglepetésre saját pályáján 2-0-ra legyőzték a Vasast. A felkészülés kezdetére érkezett a Balaton partjára a Videotonban pallérozódott Magasföldi, aki hosszú pályafutása során a Honvéd, a Paks, a Zalaegerszeg, a Gyir­mót, a Győri ETO színeiben több száz meccset húzott le. Őt nem sokkal később az MTK-nevelésű, legutóbb Pakson szerepelt csatár, Horváth Péter követte, majd a hét elején bejelentették az elmúlt éveket Kisvárdán töltő hátvéd, Jánvári Gábor érkezését is. Természetesen akadtak távozók náluk is: Nemes Milán Csíkszeredára, Hídvégi Sándor és Petneházi Márk a III. Kerületi TVE-hez, Szilágyi Péter Ceglédre, Nagy Dániel Bicskére, Bolla Bendegúz Zalaegerszegre igazolt. Az elmúlt fordulóban a somogyi együttes egygólos vereséget szenvedett a Budafok otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában