A visszavágó már sima volt

2019.02.27. 19:58

Egy félidő alatt elintézte a Vidi a harmadosztályú Taksony csapatát

Magabiztos teljesítménnyel, összesítésben 4-0-s győzelemmel masírozott a legjobb nyolc közé Marko Nikolics együttese a labdarúgó Magyar Kupában.

Nagy Péter

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hogy mi a közös a Haladás és a Taksony csapatában, azt könnyű megválaszolni. A szombathelyiek néhány napja, szombaton vendégeskedtek az impozáns Mol Aréna Sóstó névre keresztelt fehérvári stadionban, míg a Pest megyeieknek ez a lehetőség szerdán délután, a Magyar Kupa tizedik fordulójában adatott meg. Azt már talán csak kevesebben tudják, hogy ez a két együttes egy másik összevetésben is követi egymást. Tudniillik, 2015. november 18-án éppen a Hali volt az utolsó gárda, amely az akkor bontásra ítélt Sóstói Stadionban MK-meccsen pályára léphetett. Mivel a Vidi az idei kiírásban eddig csak utazott, ezért a dunamentieknek jutott az a megtiszteltetés, hogy ők avathatják a piros-kékek új otthonát ebben a sorozatban.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szabados Tamás, a vendégek vezetőedzője végül megtartotta aduászát, a zöld-fehérek kapuját az odavágón brillírozó Ivancsics Alex védte. A koronázóvárosiakat 85. tétmeccsén irányító Marko Nikolics sem húzott váratlant, ellenben Tóth Györggyel, aki már a találkozó elején olyan vehemenciával vetette bele magát egy Juhász Roland elleni párharcba, hogy azon a hazaiak csapatkapitánya is meglepődött. Azon meg mi lepődtünk meg, Huszti Szabolcs leszálló ágban érkező szabadrúgását nem lábbal, hanem fejjel próbálta a kapuba juttatni. Ahogy arra lehetett számítani: az élvonalbeli gárda birtokolta többet a labdát, az NB III Közép csoportjának hetedik helyezettje ezt inkább lelkesedéssel próbálta ellensúlyozni. Aztán Ivancsics először ölelhette magához a játékszert, a nem is annyira maroknyi taksonyi szurkolótábor pedig úgy éljenzett, mintha legalább is eldőlt volna a továbbjutás sorsa. Aztán lehet, hogy el is dőlt: a 26. percben Huszti Szabolcs 18 méteres szabadrúgását a zsinóron húzták, az immáron országos hírnévvel rendelkező portásnak esélye sem volt a hárításra, 1-0. Hat minutummal később ismét kapitulált a harmadosztályú brigád hálóőre, amikor Anel Hadzic és Armin Hodzic összjátékából előbbi mérnöki pontossággal tekert a bal alsóba, 2-0. Ezen a ponton nyugodtan kijelenthettük, nem maradt több nyitott kérdés. Az mindenesetre megsüvegelendő, hogy a székesfehérváriak nem álltak le, pedig Szilágyi Máté fű alatti lövését követően akár szorosabb is lehetett volna az eredmény. Volt, aki kihasználta a „reflektorfényt”, Bene Zsombor például úgy „felbőrözte” Hodzicot, hogy a bosnyák csatár csak vakargatta a fülét. A szünet előtt Huszti bal lába ismét elsült, megkoronázva ezzel a Mol Vidi FC első félidei teljesítményét, 3-0.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A második negyvenöt percre már ki sem kocogott a két gólszerző, de a hazai rohamok így sem csillapodtak. Berecz Zsombor mandineres találatával már négy lehetett volna közte, de Barna Gábor játékvezető les címén – jogosan – érvénytelenítette a gólt. Ekkor már kiütközött a két társaság közötti különbség, a Fejér megyeiek nemcsak technikailag, de fizikailag is ellenfelük fölé nőttek. Erre pont Tóth cáfolt rá, aki Juhász szorításában közel járt a szépítéshez. Futószalagon jöttek a beadások, de szegény Futács Márkóról mindig kifelé pattant a labda. Juhász és Stopira fejjel veszélyeztetett, előbbi utoljára, a helyét ugyanis Nego foglalta el. Berecz másodjára sem járt szerencsével, Nego centerezését ajtó-ablak ziccerben Ivancsics lábába lőtte. Az utolsó tíz percben már szinte a félpályát sem lépték át a látogatók, de előbb Boban Nikolov hagyta ki a kihagyhatatlant, majd Futács rontott óriási helyzetben. Szabados mester hiába őrjöngött nem kaptak tizenegyest, Hadzic pedig nem tudta feltenni a koronát saját teljesítményére. Zsinórban negyedszer nyert a Vidi, amely önbizalommal telve várhatta a lapzártánk után véget érő sorsolást a Magyar Kupában.

Jegyzőkönyv

Mol Vidi FC–Taksony SE (NB III) 3-0 (3-0)

Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1095 néző. Vezette: Barna Gábor

Mol Vidi FC: Tujvel – Hangya, Juhász R. (Nego, 70.), Vinícius, Stopira – Nikolov, A. Hadzic (Milanov, a szünetben), Berecz, Huszti (Pátkai, a szünetben) – Futács, Hodzic. Vezetőedző: Marko Nikolics.

Taksony: Ivancsics – Meiszter, Hesz, Patály, Szilágyi M. – Szemán (Győri, 82.), Reznek, Bene (Molnár M., 66.), Tárkányi (Galambos, 43.) – Hamar, Tóth Gy. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Gólszerző: Huszti (26., 42.), A. Hadzic (32.)

Továbbjutott a Mol Vidi FC csapata 4-0-s összesítéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában