foci

2019.02.03. 20:24

Az utolsó ellen botlott az Aqvital FC Csákvár

A labdarúgó NB II. tavaszi nyitányán a III. kerületbe látogatott a Csákvár együttese, akiknek végül egy ponttal kellett megelégedniük.

Dévai Nándor Csaba

Kemény csatát és döntetlent hozott az esős találkozó

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Kevés bosszantóbb dolog van annál, amikor egy jó formában lévő együttes számára pont az utolsó helyezett ellen nem jön ki a lépés. Ez történt ugyanis a csákváriakkal, akik pazar őszi idényük után a 20. helyen szerénykedő Monor ellen bár kétszer is vezettek, a hármas sípszó pillanatában pontosan ugyanannyi rúgott gólnál jártak, mint III. kerületi albérletben futballozó ellenfelük.

Kemény csatát és döntetlent hozott az esős találkozó
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Lendületesen indult a találkozó, főként a hatodik helyen telelő Csákvár előtt adódtak lehetőségek, de vagy a monoriak kapusa, vagy a védelem rendre hárítani tudott. Az első gólra ezzel együtt sem kellett sokáig várni, amely a 19. minutumban, egy sarokrúgást követően született meg. A pontrúgást követően rövidre sikerült a hazaiak felszabadítása, a labda Skribek Alen előtt landolt, aki 20 méterről bombázott a jobb alsó sarokba, 0-1. Jól sikerült a frissen igazolt, mindössze 17 éves csatár csákvári bemutatkozása, az viszont, hogy milyen jól, csak később derült ki. Lassabra sikerült tíz perc után a 31. percben aztán egyenlítettek a hazaiak, mondhatni a semmiből. Tóth Barna kényszerítőzött Palincsárral, majd előbbi nyolc méterről a kapuba vágta a labdát, 1-1. Ezzel a találattal nem ért még véget a félidei gólok sora, a 37. percben ismét a vendégek szerezték meg a vezetést: Palincsár sikertelenül próbálta felzárkóztatni Deutschot, aki középre adott, az ott érkező Skribek pedig második gólját is megszerezte csákvári színekben, 1-2. A hátralévő nyolc perc további gólokat már nem hozott, egygólos csákvári előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően enyhe mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, ám továbbra is őrizte előnyét a Csákvár. Mindezt egészen az 59. percig sikerült abszolválnia Szijjártó István csapatának, amikor ismét egy szögletrúgást követően született találat. Bori Gábor küldte középre a labdát, ahol Szuhodovszki Soma ugrott a legmagasabbra, és bólintott precízen a léc alá, 2-2. Az egyenlítés pillanatában fél óra volt még hátra a találkozóból, de a folytatásban csak egy sárga lapot szerzett a vendég alakulat, a várva várt harmadik gól nem érkezett meg a hármas sípszó pillanatáig.

Egy ponttal indította tehát a tavaszt a Csákvár, ami bár nem tragédia, a tabella hátsó felében található együttesek elleni győzelem mindenképpen fontos lesz a bajnokság végkimenetelét illetően. Az pedig külön öröm, hogy a Felcsútról érkező Skribek ilyen jól indított, hiszen egy jó rajt lélektani szempontból nagyon fontos fiatal játékosok számára Folytatás jövő héten, akkor már hazai pályán, Csákváron, ahova a tabellaszomszéd, hetedik helyen álló Vasas érkezik majd vendégségbe.

JEGYZŐKÖNYV

BSS Monor–Aqvital FC Csákvár 2-2 (1-2)

Budapest, Hévízi út, 200 néző, vezette: Nagy Róbert (Punyi, Tőkés)

Monor: Bozsó – Sági, Fülöp, Tóth F., Farkas N. – Lázár Zs. – Bori, Asztalos

– Lázár Zs., Palincsár, Szuhodovszki – Tóth B (87. Hamar). Edző:

Horváth Dávid.

Csákvár: Tóth B. – Falusy, Csonka, Kiprich D., Baranyai – Mészáros D.,

Sándor Gy. – Skribek (71. Nándori), Molnár Cs. (84. Galambos),

Deutsch (63. Simon M.) – Sejben. Edző: Szijjártó István.

Gólszerzők: Tóth B. (31.), Szuhodovszki (59.), ill. Skribek (19., 37.)

Sárga lap: Sági (13.), Tóth F. (16.), Farkas (44.), ill. Csonka (61.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában