Kosárlabda

2019.02.04. 19:42

A továbbjutásért játszik az Alba

Az utolsó fordulót rendezik a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup második csoportkörében. A Fehérvár a továbbjutást érő második helyen várja a találkozót.

Horog László

Gary Browne és Takács Milán ismét egymásnak feszülhet Fotó: FIBA

Mindkét együttes jól hangolt a ma 18 órakor kezdődő Gáz utcai randevúra, a hétvégi bajnokin egyaránt hozták a papírformát. Az Ironi Hai Motors Ness Ziona gárdája az Eilat alakulatát egylabdás meccsen verte Tel-Avivban, 82-80-ra. Az Eilat a 4. helyen várja a folytatást, míg a nyolc sikert és ugyanennyi vereséget számláló Ness Ziona az 5. pozícióba lépett fel sikerének köszönhetően az izraeli Winner League küzdelmeiben.

Az Alba is győzött, idegenben verte az újonc, utolsó helyen álló TF-Budapestet. A székesfehérváriak az elején gyorsan elléptek, a folytatásban csak arra kellett ügyelniük, ne engedjék túl közel a fővárosiakat. Jesus Ramirez fiai végül fölényes, 102-78-as győzelemmel tudták le a találkozót. A kék-fehérek a tabellán nem léptek előre, továbbra is a 11. helyen tanyáznak a 14 tagú mezőnyben – mögöttük a Kaposvár, a péntek esti, idegenbeli ellenfél, a Szeged , valamint a szombaton legyűrt TF következik. A hétvégén a csapat legjobbja a 24 pontig jutó Lóránt Péter volt, Freeman 15, Filipovics 14, Bullock 11, Cabezas 10 egységet termelt.

Az utolsóként szerződtetett, láthatóan meccshiánnyal küzdő spanyol irányító egyre jobban játékba lendül.

– A TF ellen már jobban ment nekem és a csapatnak is. Megérdemelten győztünk, remélem, a keddi kupameccsen is sikerül nyernünk – mondta a világbajnok Carlos Cabezas.

Gary Browne és Takács Milán ismét egymásnak feszülhet
Fotó: FIBA

Ebben bízik Peringer Balázs is, a nyáron igazolt center szerint a Tehetséges Fiatalok elleni derbi első félidejében elmaradtak a várakozástól, főleg a lepattanók szerzésében.

– A Lukoil Levszki ellen öt, a hétvégi, TF elleni meccsen három percet kaptam a bizonyításra. Megbecsülök minden percet, a rövid időszakokat is próbálom kihasználni, szeretnék a csapat segítségére lenni. Bízom abban, hogy a folytatásban még több lehetőséget kapok, a csapat pedig eredményesen szerepel. Nem volt könnyű a hétvégi bajnoki, az első félidőben a vártnál gyengébben teljesítettünk, kevesebb támadólepattanót szereztünk, nem tudtunk kellően dominálni. A második félidőben javult a kép, de elégedettek nem lehetünk. Nagyon remélem, a Ness Ziona ellen olyan játékkal jelentkezünk, amivel bizonyítjuk, ott a helyünk a folytatásban, az Európa Kupa egyenes kieséses szakaszában.

A J-jelű négyesben a Balkan vezet 3-2-es mérleggel, ugyanígy áll az Alba Fehérvár és a Ness Ziona is, akik közül kedden kiderül, ki jut tovább a csoportból. A Levszki négy vereségével már korábban kiszállt a küzdelmekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában