Ismét Borbás Gergely segíthet

2019.01.31. 19:22

Válságban a DAB

Csütörtöktől már nem Corey Bricknell a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának vezetőedzője – közölte a klub közleményében.

Káldor András

Komoly bajban van a dunaújvárosi jégkorong, az Acélbikák egyelőre nem találják a helyes utat az Erste Ligában

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Várható volt, hogy előbb-utóbb lépnie kell az újvárosi egyesület vezetőségének. Nem is múlt el következmények nélkül a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak szerdán este elszenvedett veresége. A Dunaújvárosi Acélbikák csalódást keltő játékkal kaptak ki 4-2-re hazai pályán a Vienna Capitals II. gárdájától, így a középszakasz alsóházában három fordulót követően visszacsúsztak a hatcsapatos tabella utolsó helyére. A bécsiek elleni összecsapást követően Azari Zsolt klubelnök megköszönte a kanadai Corey Bricknell munkáját.

Komoly bajban van a dunaújvárosi jégkorong, az Acélbikák egyelőre nem találják a helyes utat az Erste Ligában
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A csapat elnöke, Azari Zsolt megköszönve eddigi munkáját, más feladatot kínált a kanadai szakembernek. A szakmai munka Borbás Gergely és Jávorics Gábor irányítása mellett folyik tovább a szezon hátralevő részében. Ide tartozó hír, hogy Joonas Huovinen, a korábbi korosztályos finn válogatott visszatért Dunaújvárosba a szezon hátralevő részére. A finn csatár 12 mérkőzésen 6 pontot gyűjtött az Erste Liga idei kiírásában – áll a piros-fehérek által kiadott közleményben.

Corey Bricknell novemberben érkezett az Acélbikákhoz, miután Antti Karhulát menesztették. A finn szakember irányításával 17 mérkőzést játszott az Erste Liga-csapat, ezeken 8 győzelmet aratott, és 8 rendes játékidős vereséget szenvedett, valamint egy túlórás összecsapást is elveszített. A 42 esztendős Karhula azóta már a Fehérvár AV19 együttesénél dolgozik Hannu Järvenpää vezetőedző segítőjeként. Kettejük regnálása közt félúton Borbás Gergely irányította a csapatot. A DAB nagy reményekkel és jónak minősíthető kerettel kezdte a szezont, de alaposan alulteljesített, Bricknellel még inkább, mint azelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában