naponta 60-70 gyerekkel foglalkoznak

2019.01.30. 10:00

Tíz éve indult a vidis ovifoci Fehérváron

Immár egy évtizedes múltra tekint vissza a fehérvári óvodák körében népszerű focis program a Sóstói Stadion szomszédságában.

Horog László

A lelkes trénerek: Fister Ferenc, Kiss Imre, Tiber László

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A stadion főbejáratával szembeni műfüves csarnokban évek óta tartja a foglalkozásokat a kicsiknek Kiss Imre, Tiber László és Fister Ferenc. Előbbi országos serdülő bajnoki címre vezette évtizedekkel ezelőtt a Disztl László által fémjelzett korosztályt, utóbbi kettő komoly élvonalbeli futballmúlttal rendelkezik, a nagyválogatottban is bemutatkozott, Fister egyszer, Tiber kétszer.

– Tíz éve indult útjára a program, amelynek ötletgazdája az akkori szakmai igazgató, Mezey György volt. Azt tűztük ki célul, hogy már egészen kicsi gyerekekkel megszerettessük a labdarúgást. Szinte az összes fehérvári óvodával szerződött a Videoton FC, ez azóta sem változott, 19 intézménnyel vagyunk kapcsolatban – mondja Kiss Imre.

Az első időszakban nem a gyerekek jártak szervezett keretek között tréningekre, hanem az edzők látogattak az intézményekbe. Tiber például a Széchenyi úton található Olajfa Református Óvodában, valamint Szárazréten tartott foglalkozásokat. Egyik helyen sem rendelkezik az óvoda tornateremmel, csak tornaszobával, ezért a közeli általános iskolák létesítményeit használták.

A lelkes trénerek: Fister Ferenc, Kiss Imre, Tiber László
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Néhány éve történt változás, ami könnyebbség az oviknak és az edzőknek is, ugyanis a Vidi utánpótlása által használt busz megy a gyerekekért, majd a tornaóra végeztével vissza is szállítja őket az oktatási intézményükbe. Hetente háromszor kerül sor a foglalkozásokra, délelőtt 9-től délig, naponta 60-70 gyerekkel foglalkozunk. A legügyesebbek később szervezett keretek között, a Vidi utánpótlásában folytathatják, az U6-os korosztályban. Tehát a program lépcsőzetesen épül, találtunk már tehetségeket, akikből lehet labdarúgó – jegyzi meg Tiber László.

A három, nagy öregnek számító szakemberhez az elmúlt években többen csatlakoztak a MOL Vidi FC utánpótlásából, Kolbe Ádám a program szakmai vezetője, valamint segít a tréningek levezénylésében Gajdóczy Tibor, Fekete Csaba, Herczeg Bence és Palánki Csaba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában