Pont Innsbruckból

2019.01.11. 22:56

Két harmadot nyert a Fehérvár, mégis kikapott

Hosszabbításban szenvedett vereséget Hannu Järvenpää együttese az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság alapszakaszában.

Nagy Péter

Sárpátki Tamásék (kék) nagyot küzdöttek, kétgólos hátrányból álltak talpra Fotó: Soós Attila

A találkozót megelőzően mindössze nyolc mérkőzés választotta el az EBEL-hetedik Volánt, hogy három ínséges esztendő után ismét rájátszásba juttassa magát. A tabellaszomszéd Linz legyőzésével karnyújtásnyira került a középszakasz felsőházát – és ezzel automatikus playoffot – jelentő hatodik pozíció, ehhez a karácsony előtt halomra vert (8-1-re nyert a Fehérvár – a szerk. ) Innsbruckon keresztül vezetett Háriék útja.

Sárpátki Tamásék (kék) nagyot küzdöttek, kétgólos hátrányból álltak talpra Fotó: Soós Attila

Ennek ellenére kifejezetten rosszul kezdődött az összecsapás az Ördögök számára: még három perc sem telt, amikor Andrew Yogan egy védelmi megingást követően megszerezte a vezetést a Cápáknak, 1-0. Andrew Sarauer válaszolhatott volna a túloldalon, de a szlovén válogatott kapus, Luka Gracnar a helyén volt. Ezután ismét a házigazdák kerültek fölénybe, a nyolcadik minutumban John Lammerst hagyták egyedül középen a kék-fehér védők, a rutinos kanadai támadó pedig nem hibázott, 2-0. Tero Koskiranta, majd újfent Sarauer szomoríthatta volna az egykori koronázóvárosi tréner, Rob Pallin alakulatát, de nem jött össze a szépítés. Ahogy Stipsicz Bencének és Hári Jánosnak sem, valamint Sofron István szólója sem hozta meg a várt eredményt. Mac Carruthnak, a vendégek amerikai portásának pedig résen kellett lennie Daniel Wachter és John Lammers közeli próbálkozásánál.

Hamar visszajött a meccsbe a Fejér megyei brigád a középső harmadban: a 21. percben Sarauer pöccintése még kimaradt, de Erdély Csanád lekészítését Tero Koskiranta már gólra váltotta, 2-1. Fokozatot kapcsoltak a látogatók, de hiába rohamoztak, egy késleltetett kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, ezt pedig Alexandre Lavoie megbüntette, 3-1. Egészen a 25. percig kellett várni az első magyar fórra, de nem találtak be öt a négy ellen Reisz Áronék. Andrew Clark kapuvasra lőtt helyzeténél fellélegezhettek a majd 700 kilométert utazó Volán-szimpatizánsok, majd Harri Tikkanen gondoskodott arról, hogy legyen minek örülniük, 3-2. Reisz, Sarauer, aztán Szabó Dániel is kiment, de jól állta a sarat a székesfehérvári védőegység.

Az utolsó felvonásban nekiugrottak az innsbruckiaknak a Järvenpää-legények, de az Arttu Luttinen kétpercese miatt hátrányban hokizó FAV19 nemhogy közelebb, inkább távolabb került az egyenlítéshez Ondrej Sedivy jóvoltából, 4-2. Luttinen aztán amilyen gyorsan kiszállt, olyan hamar egyenlített, Koskiranta centerezésébe remek érzékkel tette bele a botját a finn, 4-3. Erdély Csanád révén az 58. percben csak összejött az egál, aki Sarauer kipattanóját fél térdről vágta a hálóba, 4-4.

A hosszabbítás nem tartott sokáig, Andrew Yogan szinte végigvezette a pályán a pakkot, és a Cápák számára szerezte meg a bónuszpontot, 5-4.

Vasárnap 17.30-kor a Villach érkezik a Raktár utcába.

JEGYZŐKÖNYV

HC Tiroler Wasserkraft Innsbruck–Fehérvár AV19 5-4

(2-0, 1-2, 1-2) – hosszabbítás után

Innsbruck, 2000 néző, Vezette: Gruber, Iverson (Nothegger, Schauer)

Innsbruck: Gracnar (Swette) – Ross, Boivin, Lamoureux, Lavoie 1

(1ee), Sedivy 1ee – Kudelka, Guimond, Wachter, Spurgeon (1), Lammers

1 – Pedevilla, Lindner, Yogan 2, Clark (1), Paulweber – Bär, Stach,

Antonitsch. Vezetőedző: Rob Pallin.

Fehérvár AV19: Carruth (Kornakker) – Reisz, Hári, Sárpátki, Harty, Szabó

D. – Luttinen 1, Koskiranta 1 (1), Sofron, Caruso, Meland – Erdély

1(1), Sarauer (2), Phillips, Stipsicz, Tikkanen 1 – Szita, Láday. Vezetőedző:

Hannu Järvenpää.

Kapura lövés: 19-39 Kiállítás: 4, ill. 10 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában