férfikézilabda-válogatott

2019.01.11. 22:51

Izzadságszagú iksz kezdésként

Argentína ellen kezdte meg szereplését a magyar férfikézilabda-válogatott a dán–német közös rendezésű világbajnokságon. Csapatunknak a meccs elején jól ment, utána viszont megleptek bennünket a dél-amerikaiak.

Káldor András

A szegedi Balogh Zsolt csapatunk legjobbja volt 11 góllal Fotó: MTI

Argentína–Magyarország 25-25 (10-13)

Ld: P. Simonet 6, Crivelli 5, Moscariello, F. Fernández 4-4, ill. Balogh Zs. 11, Lékai 6.

Az első mérkőzés mindig nagyon fontos a csapatok számára egy világversenyen, nem volt ez másként hazánk nemzeti együttesének sem. A lámpalázközeli állapotban lévő válogatottunk az argentinok elleni összecsapásra a lehető legerősebb összeállításban lépett pályára. Az elején érvényesült a magassági fölényünk, s nem véletlen, hogy a 10. percre 5-0-s előnyt kovácsoltunk.

A szegedi Balogh Zsolt csapatunk legjobbja volt 11 góllal Fotó: MTI

Innentől azonban magához tért Argentína, amely többször feljött egy gólra, de a szünetre Balogh Zsolt hetesével kialakult a háromtalálatos különbség.

Nem indult jól a második etap, csikorgott a gépezet, szorossá tette az állást ellenfelünk, főleg a hatos vonalról lőtt gólokkal, és a 39. percben először a vezetést is átvette (16-15). Sokkal nehezebben alakult a folytatás, ilyen izgalmakra nem voltunk felkészülve. A hajrához érve továbbra is kapkodó volt a játékunk, bár a végén lett volna lehetőségünk, de Balogh Zsolt utolsó passza nem talált embert, a labda pedig kicsorgott a oldalvonalon.

Válogatottunk vasárnap 18 órától a Katar-verő angolai együttessel mérkőzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában