Egy góllal volt jobb az FC Basel

2019.01.18. 12:00

Hajtós meccsen kapott ki a PAFC

A svájci ezüst-érmes ellen nyitotta a felkészülési mérkőzések sorát a Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia labdarúgócsapata. Radoki János együttese helyenként tetszetős játékkal, tisztes vereséget szenvedett.

Nagy Péter

Szolnoki Roland góltól mentett meg csapatát az első félidőben F.: FCB

FC Basel 1893–Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)

Basel (1. félidő): Hansen – Xhaka, Kaiser, Zambrano, Petretta, Zuffi, Serey Die, Kalulu, van Wolfswinkel, Oberlin. Ajeti. (2. félidő): Hansen – Widmer, Dimitriou, Cömert, Riveros, Frei, Kuzmanovics, Bua, Campo, Okafor; Tushi. Vezetőedző: Marcel Koller.

Puskás: Danilovics – Szolnoki, Heris, Poór, Nagy Zs. – Mioc, Balogh B. – Latifi, Radó A., Kiss T. – Knezevic. Csereként pályára lépett: Osváth, Hadzsiev, Bokros, Tamás N., Komáromi Gy., Arabuli. Vezetőedző: Radoki János.

Gól: Ajeti (9.), Frei (87.), ill. Latifi (90.)

A spanyolországi edzőtábor ötödik napján nem kisebb riválissal szemben kezdte meg az előkészületi találkozók sorát a Puskás Akadémia, mint a 20-szoros svájci bajnok, 12-szeres kupagyőztes Basel.

Már a 8. percben megrezdült a felcsútiak hálója, de Albian Ajeti hiába járt túl Braniszlav Danilovics eszén, les miatt érvénytelenítették a találatot. Egy minutummal később ismét ez a két játékos volt a főszereplő, ennek azonban már kevésbé örülhetett a PAFC szerb portása, hiszen Dimitri Oberlin az ő lábáról lopta le a labdát, Ajeti pedig az üres kapuba helyezett, 1-0. A félidő felénél Szolnoki Roland mentett hatalmasat, majd Danilovics is bemutatott egy nagy bravúrt, így maradt az egygólos bázeli előny.

Szolnoki Roland góltól mentett meg csapatát az első félidőben F.: FCB

A fordulás után Radó Andrásék letámadásai többször okoztak kellemetlen pillanatokat Marcell Koller legénységének. Kiss Tamás félfordulatból veszélyeztetett, Benedik Mioc egy betörés után tüzelt mellé nem sokkal. Bacsana Arabuli fejében maradt az egyenlítés, a rutinos Fabian Frei viszont közelről nem hibázott a túloldalon, 2-0. Liridon Latifi révén azonban volt minek örülni a Vál-völgyieknek, az albán szélső 25 méteres szabadrúgása védhetetlenül csapódott a kapu jobb oldalába, 2-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában