Mac Carruth saját maga legnagyobb kritikusa

2019.01.31. 22:25

A ketrec fogságában

Nem könnyű a kapusok élete, hiszen a legkisebb hibájuk is végzetes lehet. Ez nincs másként az osztrák jégkorongbajnokságban szereplő Fehérvár AV19 amerikai hálóőrével, Mac Carruthtal sem, aki az idei szezonban 2358 percet töltött a jégen – ezzel ő a legfoglalkoztatottabb portás az EBEL-ben. A tabellán hatodik Volán pénteken 19.15-kor a Bolzano együttesét fogadja.

Nagy Péter

Carruthot sokszor megizzasztották a szezon elején, egy ideje azonban újra kiegyensúlyozottan véd

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Kicsit bosszúsnak látszott az edzés végén, ennyire megviselik a bekapott gólok?

– Nem szeretek veszíteni, az biztos! A kapura vezetések amúgy véresen komoly tétre mentek: az utolsó fizet egy kólát mindenkinek az öltözőben.

Jó látni, hogy így el tudják engedni magukat két ilyen nagyon fontos mérkőzés előtt.

– Tudom, hogy közhelyként hangzik, de csak a következő, Bolzano elleni meccsel foglalkozunk. Kicsit hasonlít a helyzetünk a tavalyihoz, igaz, akkor az alsóházból próbáltuk kiharcolni a rájátszásba jutást – éppen a Rókákkal versengtünk. Sokat tanultunk az elmúlt szezonból, ezeket a tapasztalatokat szeretnénk hasznosítani a Bozen és a Salzburg ellen is. Két olyan csapat érkezik hozzánk az alapszakasz végén, amelyek már bejutottak a playoffba, de azonos pontszámmal állnak, ezért biztos vagyok benne, hogy nem fognak hátradőlni ellenünk – nehéz találkozókra számítok.

Carruthot sokszor megizzasztották a szezon elején, egy ideje azonban újra kiegyensúlyozottan véd
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Nincs magukon teher a győzelmi kényszer miatt? A Linz folyamatosan ott lohol a nyakukban, ráadásul az osztrákok sorsolása kedvezőbb is.

– Nem újdonság ez számomra, voltam már hasonló szituációban korábban. Amikor idekerültem sem volt ez másképp, akkor is a legjobb nyolc közé kerülést tűztük ki minimális célként. Profi k vagyunk, a nyomást el kell viselnünk. A lényeg, hogy közösen, egy hajóban evezünk.

Remekül sikerült az elmúlt idénye, idén viszont egy kicsit nehezebben lendült játékba. Mi ennek az oka ön szerint?

– A mostani kiírásban egy sokkal nyílt sisakosabb játékot vállaltunk fel, aminek köszönhetően támadásban nagyon jók vagyunk, de ez talán a védekezésünk rovására megy. Egy biztos, a felelősségem nagyobb. Néha nem úgy jött ki a lépés számomra, ahogy azt szerettem volna – gondolok itt a salzburgi 9-0-s zakóra –, ezt jól tudom, hiszen mindig is szigorú voltam önmagamhoz. Egy kapusnál a kevesebb sokszor több, ha görcsösen akarsz valamit, akkor becsúsznak a hibák. Amióta lazábban állok a dolgokhoz, azóta jobban megy a védés. Sokat köszönhetek a sportpszichológusunknak, aki segített átlendülni a holtponton. Minden meccsen kezdeni szeretnék, mindegy, hogy hány gólt kaptam előtte. Szeretek itt lenni, nem tudom mit hoz a jövő, egyelőre csak a Bolzano elleni derbi érdekel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában