Esélyt sem adott a Siófok

2019.01.10. 11:43

A Balaton-partiak könnyedén nyerték a szerdai, kézis ütközetet

A magyar tenger fővárosában a balatoniak nyerték a szomszédvárak rangadóját, 41-24-re győzött a Siófok KC az Alba Fehérvár ellen a K&H Liga női kézilabda NB I. 12. fordulójában.  

Horog László

Andrea Kobeticet nehezen tudták tartani Temes Bernadették, öt gólt dobott Fotó: siofokkc.hu

„Mindössze azért nem lesz telt ház, mert hétköznap van, este hét óra, valamint a tévé is közvetít. Amúgy telt házzal megyünk, mióta átadtuk az új csarnokot. A nemzetközi meccseinkre a derbi előtt hetekkel elfogynak a jegyek” – közölte a kezdés előtt Fodor János, a hazaiak elnöke, aki kedélyesen elbeszélgetett Balássi Imrével, a vendégek első emberével, a két sportvezető remek kapcsolatot ápol hosszú évek óta. A csapatok jó hangulatban készülődtek a találkozóra az impozáns létesítményben, a hazaiak a hétvégén a dán Herning-Ikast együttesét verték az EHF-kupában hazai pályán, a csoportkör első mérkőzésén, a fehérváriak pedig a szezonban eddig átlag felettit nyújtó váciakat gyűrték le hazai bajnokin.

Andrea Kobeticet nehezen tudták tartani Temes Bernadették, öt gólt dobott Fotó: siofokkc.hu

A siófokiak gyorsan büntetőt lőhettek, ám Nze Minko lövését Mistina nagy bravúrral hárította, azonban Perianu és Drabik is beköszönt átlövésből. Pelczéder a szélről szépített, a hazaiak elrontották akciójukat, a fehérváriak is, ráadásul a támadást nem tudták lövéssel befejezni, a francia szélső, Austin labdát halászott és meg sem állt a kapuig. Gorsenyina látványos átlövéssel, Májer fifikás akció végén a szélről egalizált, 3-3. A fehérvári drukkerek öröme nem tartott sokáig, ugyanis a házigazdák háromszor beköszöntek, Drabik, Böhme és Kobetic révén. Felváltva estek a gólok, aztán a siófokiak Joanna Drabik révén növelték előnyüket, majd a francia válogatott világbajnok és olimpiai ezüstérmes, villámléptű irányítója, Este Nze Minko kétszer elnyargalt és be is köszönt. Deli Rita időt kért, 10-5. Nascimento átlövésből mattolta a norvég Solberget, aki gall társához hasonlóan szintén világbajnok, valamint Eb-győztes is. Ezt igazolta is remek védéseivel, persze előfordult, hogy már verve volt, ám a kapufa segítségére sietett, például Boldizsár közeli lövésénél. Gorsenyina remek átlövése a hálóban kötött ki (12-7). A folytatásban a horvát átlövő, Kobetic igazolta klasszisát, a másik kapunál Májer Krisztina ügyeskedett, a vendéglátók időt kértek. Solberg és Mistina bemutatott egy bravúrt, előbbi aztán tehetetlennek bizonyult Pelczéder finom cunderével szemben. Mégsem tudott közelebb araszolni az FKC, sőt, a hazaiak távolodtak, a beállós, Jezic kétszer betalált, a fehérváriak Gorsenyina megmozdulásaival igyekeztek tapadni a balatoniakra, a félidőben 19-12-re vezettek a házigazdák.

A szünet után Nze Minko, majd Májer volt eredményes, aztán Gorsenyina lőtt hatalmas gólt. Kobetic nem tétlenkedett a túloldali kapu előterében, aztán Mendy is megszerezte első gólját, a csereként pályára lépő Deduról lecsorgó labdát lőtte a hálóba. A Mistinát váltó Györkös nem tudott bravúrt bemutatni, tízre nőtt a különbség, Deli Rita időt kért Austin lerohanásos gólját követően, 26-16. Gorsenyina és Mendy talált be, majd Dedu parádézott a kapuban. Gorsenyina találatával tí­zen belülre érkeztek a vendégek, Moen időt kért, 29-20. Perianu kapta el a ritmust, aztán Elghaoui és Jezic is, zsinórban hazai találatok következtek, a Siófok KC magabiztosan, 41-24-re nyert.

JEGYZŐKÖNYV

Siófok KC–Alba FKC 41-24 (19-12)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 1200 néző, vezette: Hargitai, Markó

Siófok KC: Solberg – Böhme 1, Gonzalez 1, Nze Minko 6, Drabik 4,

Kobetic 5/2, Austin 6. Csere: Dedu (kapus), Perianu 4, Jezic 5, Khmyrova

1, Geiger 1, Janjusevic 3, Elghaoui 2, Sárosi 2. Edző: Tor Odvar Moen.

Alba FKC: Mistina – Nascimento 6/3, Mendy 3, Temes, Zsilinszkajte,

Gorsenyina 8, Pelczéder 3. Csere: Györkös (kapus), Májer 3, Boldizsár,

Szarka 1, Rózsás, Utasi. Vezetőedző: Deli Rita.

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3 Kiállítások: 8, illetve 6 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában