Olaszország ellen is győzött az U20-as jégkorong-válogatott

2018.12.12. 11:00

Továbbra is hibátlanok

Magabiztos játékkal, végig vezetve győzött ismét a magyar junior jégkorong-válogatott a lengyelországi Divízió I/B-s világbajnokságon.

Dévai Nándor Csaba

Mihály Ákosék eddig jól használták ki helyzeteiket Fotó: TSH Fotó

A gyors gólok mérkőzését játszotta Olaszország ellen a magyar csapat, rögtön az első harmad első percében magához ragadta a vezetést Vas Márton együttese. Papp Kristóf találata után hiába egyenlítettek hamar, öt perc múlva az olaszok, a fehérvári Császár Hunor még gyorsabban, 54 másodperc alatt visszaállította az egygólos magyar vezetést, 2-1. Az első harmadban még ziccert is hibázott a magyar csapat, több gól viszont már nem esett. Tizenhét magyar lövés érkezett az első harmadban az olasz kapura, a 18. pedig ismét gólt hozott. A szintén fehérvári Madácsi Benedek lőtte középre a korongot, ami Császár Hunorról pattant a kapuba, 3-1.

Mihály Ákosék eddig jól használták ki helyzeteiket
Fotó: TSH Fotó

A szerencsés gólt követően kevesebb mint egy perccel szépítettek az olaszok: Berger volt eredményes, 3-2. A játékrész vége aztán ismét a magyaroké volt, akik hét másodperc különbséggel szereztek két gólt. Előbb a HPK légiósa, Vértes Nátán korcsolyázott át a védőkön, majd tálalt pontosan a középen üresen érkező Horváth Bálint elé, 4-2, majd azonnal a korongbedobást követően Révész Marcell csapott le a pakkra, és bár lövését hárította az olaszok hálóőre, a kipattanót Madácsi Benedek már bepofozta, 5-2.

A záró harmadban mutatóban voltak csupán olasz próbálkozások, ebben a játékrészben is a magyarok lőttek többször kapura. Az egyetlen harmadbeli gólt is a mieink lőtték, fél perccel a vége előtt Dézsi Bence volt eredményes, 6-2. Folytatás ma 20 órakor Szlovénia ellen, amely mérkőzés valószínűleg a feljutó személyéről dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában