kosár

2018.12.07. 22:38

Martin Zeno is Fehérváron

Újabb amerikai légióst szerződtetett az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. A 33 éves Martin Zenót.

Horog László

Photo on Visualhunt.com

Forrás: Visualhunt

Az amerikai bedobó egyetemi tanulmányai során a Texas Tech együttesét erősítette, majd a D League-ben az Erie BayHawks gárdájában szerepelt. Néhány hónapot a Fülöp-szigeteken, a Powerade Tigers csapatában töltött, aztán két évig játszott a finn Bisons Loimaa kötelékében, később a francia második vonalban szereplő Denain-Voltaire nevű klubnál. Újabb két esztendőre visszatért a nyelvrokonokhoz, 2016 nyaráig maradt. A román bajnokság és a CSM Oradea következett, nyáron távozott a nagyváradiaktól, azóta nem volt csapata. Zeno bajnok lett aktuális csapataival, két éve a román döntő legértékesebb játékosának választották, a finneknél pedig 2013-ban a legjobb külföldinek.

– Rutinos sportoló, aki Finnországban és Romániá­ban is bizonyította, lehet rá számítani. Egy hét múlva érkezik Fehérvárra, bízunk abban, hogy gyorsan beilleszkedik, felveszi a ritmust – mondta az Alba sportigazgatója, Simon Balázs.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában