Nem kegyelmezett a Volán

2018.12.21. 21:54

Magabiztos játékkal verték a fehérváriak a több sebből vérző Zágrábot

A hatalmas slamasztikában lévő Medvescak Zagreb vendégeként szállt harcba a pontokért a Fehérvár AV19 az EBEL 29. fordulójában.

Ferencz Balázs

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A horvát Medvescak Zagreb a fehérváriak ellen nyert utoljára az EBEL-ben, még november 20-án. Azóta sorozatos vereségek mélyítik a zágrábiak válságát, s nem csupán a sportszakmai oldalon gyengélkednek a horvátok. Csődközeli helyzetben sínylődik a Medvescak, több játékosa elhagyta a csapatot, de bármennyire szomorú testközelből szemlélni egy sportegyesület szenvedését, a Fehérvár AV19 nem szeretett volna a kegyes lenni vendéglátójához.

Hannu Järvenpää annyit változtatott csapatán, hogy a kapuban most nem Mac Carruth kezdett, hanem a fiatal Kornakker Dániel állt a ketrec elé. Az első komolyabb lehetőség Koskiranta előtt adódott, Meland adta be a korongot, a finn támadónak azonban hosszú volt a passz. Öt perc telt el a meccsből, amikor Erdély és Stipsicz indulhattak meg kettő az egy ellen, a kiváló védő lövését Rosandic hárította, a kontrából pedig Jarcov dolgoztatta meg Kornakkert. Koskiranta ziccert rontott, majd Szabó Krisztián jobb szélről jutott lehetőséghez, Stipsicz távolról veszélyeztetett, viszont a zágrábiak is próbálkoztak, komolyabb helyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk. Fölényben hokizott a Volán, s a négy a négy elleni szituációban is a vendégek domináltak. A kétszázadik EBEL-meccsét játszó Mike Caruso, Sarauer illetve Sille is megszerezhette volna a vezetést. Aztán Svensson a kapuvasat találta el, Mililcic közeli próbálkozását pedig Kornakker kitolta a mamuttal. A vezetés mindig jókor jön, de ha a harmad végén érkezik... Az utolsó percben Anze Kuralt első lövését még védte Rosandic, ám az ismétlés után a lábai között csúszott át a pakk, 0-1. Meland a kék vonalról érkező lövése volt az első komolyabb helyzet a második játékrészben, majd Erdély jutott lehetőséghez közelről. Nyomott a Fehérvár, Tikkanen a felső kapuvasat trafálta telibe, Cepon szabálytalansága után pedig létszámfölénybe kerültek Sarauerék, Kornakker viszont még nem korcsolyázott le, amikor Sarauer passzából Hári János betalált, 0-2. A fehérvári mezőnyfölény a harmincötödik percben érett ismét góllá, amikor Sarauer távoli lövésébe tette bele botját Szabó Krisztián, 0-3. Az Ördögök amelett, hogy szórták a gólokat, az emberhátrányokat is magabiztosan védekezték ki.

A záró periódus is a fehérváriakról szólt. Azonban főlényüket csak a harmad második felében tudták újra gólokkal nyomatékosítani. Az utóbbi időben remek formát futó Anze Kuralt kétszer is beköszönt. Előbb az 55. percben Erdély és Hári János közbenjárásával mattolta a horvát kapust, majd az 57. minutumban Láday Tamás és a változatosság kedvéért ismét Hári voltak az előkészítők, 0-5. A Medvescak Zagreb csak szenvedett, alig vezetett támadást, így Kornakker kapott gól nélkül zárt a horvát fővárosban.

A Fehérvár AV19 így már a tabella 7. helyén áll, s ma 17.30 órakor a Vienna Capitalstól 5-3-as vereséget szenvedett Innsbruck alakulatát fogadja a Raktár utcában.

Jegyzőkönyv

Medvescak Zagreb–Fehérvár AV19 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

Zágráb, 3256 néző. Vezette: Piragic, Gruber (Németh M., Nagy A.)

Medvescak: Rosandic – Robar, Jacmenjak, Svensson, Ficur, Zanoski – Vedlin, Tadic, Milicic, Simsic, Jankovic – Kegalj, Sertic, L. Jarcov, Mikulic, Miric – Cepon, Kriksic, Brukovic, Brencon, F. Jarcov. Vezetőedző: Danijel Kolombo

Fehérvár: Kornakker – Harty, Szabó D. (1), Sille, Hári 1 (3), Kuralt 3 – Caruso, Meland, Erdély (1), Koskiranta, Sárpátki – Stipsicz, Tikkanen, Szabó K. 1, Sarauer (2), Phillips – Láday (1), Kiss P., Reisz, Szita. Vezetőedző: Hannu Järvenpää

Kiállítások: 6 ill. 10 perc

Kapura lövések: 22-45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában