ARVA

2018.12.06. 19:16

Előkelő helyezésekkel tértek hazai a fehérvári vívók

Kollár Kincső és Salamon Réka is a legjobb tíz között végzett a Kadet Párbajtőr Országos Bajnokságon. A fiúk mezőnyében Kovács Gergely volt a legjobb fehérvári.

Ferencz Balázs

Fotó: ARVA

A fiúknál Kovács Gergely a 16-os táblán szoros asszóban, 14-15-ös vereséget szenvedett Róna Milántól (Vasas), így az Alba Regia Vívó Akadémia tehetsége összesítésben 13. helyen zárt.

A Székesfehérvári VSZSE versenyzője, Jajecnik Marcell a 21. lett, Háder Roland (ARVA) a 64-es táblán kapott ki, így a 125 fős mezőny 37. helyén végzett. Az SZVSE vívói közül Dallos K. a 66., Bakos Á. a 84., Janky B. a 88., Csuta A. a 90., Szalai Á. a 95., Vígh B. a 96., Helmrich M. a 115., Szabó B. a 123., Gyarmati Zs. a 124. lett.

A lányoknál 87-en forgatták a párbajtőrt, az ARVA legfiatalabb versenyzője Kiss Emma Júlia a nála idősebbek között a 78. lett. Tantmann Evelin az 57., Demény Kata az 50. helyen zárt, azonban Kollár Kincső és Salamon Réka a nyolcas döntőig jutottak. Salamon éppen a későbbi ezüstérmes, Fehérváron élő, de már tatai színekben versenyző Büki Lilitől kapott ki szoros asszóban, s így Réka a 6. lett. Kollár Kincső a végül harmadikként zárt Bödecs Pál mától szenvedett vereséget, s az 5. lett.

Fotó: ARVA

A csapatok versenyében Az ARVA (Háder R., Katona Bence, Kovács G.) a bronzcsatában alulmaradt a Balaton Vívóklubbal szemben, a 4. lett. A lányok a hetedik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában