Ping-pong

2018.11.28. 21:03

Ütős csapat a Szondi

Szeptember óta szervezett és szakmailag felépített gyakorlásokkal készülhetnek a Hétvezér Általános Iskolában a Honvéd Szondi SE asztaliteniszezői.

Bagotai Balázs

Az NB III-as férfiak eddig hibátlanul teljesítenek

Fotó: HSZSE

A fehérvári klub már nemcsak az amatőr sportolókkal foglalkozik, hanem nagy létszámú kezdő, illetve haladó serdülő csoportot is működtet. A Szondi edzői két iskolában tartanak szakköröket, ezzel népszerűsítve a sportágat. A Honvéd szakvezetőinek a folyamatos utánpótlás bevonzása a cél.

Volsik János több mint harminc éve irányítja a pingpongosokat, boldogan mesélt a szakmai előrelépésről:

– Jakab Gábor érkezésével erős tartást kapott a szakosztályunk, ahogy játékerőben, úgy mentalitásban és szakmai­lag is előrelépett az NB I-es csapatunk, amiből fiataljaink építkezhetnek. Jómagam is asszisztálok a kezdőcsoportnál az adminisztrációs feladatok mellett. Nagyszerű emberek segítik még a munkát Földvári Ferenc, Német Ottó és Katona Dávid személyében. Azt hiszem, jó irányba haladunk.

Az NB III-as férfiak eddig hibátlanul teljesítenek
Fotó: HSZSE

A Honvéd Szondi felnőtt csapatai négy osztályban képviselik az egyesületet. A megyei színtér mellett országosan is egyre sikeresebbek:

– Az NB I-ben a stabil középmezőnyben vagyunk, elég kiegyenlített a bajnokság. Ha jól jön ki a lépés, akkor még a dobogó közelében is végezhetünk. Az NB III-ban három fiatal játékosunkkal egyelőre veretlenül vezetjük a tabellát, az ő fejlődésük szempontjából indokolt lenne a következő szezonban az NB II-es indulás. A legfontosabbnak azt tartom az elején, hogy jó hangulatú edzések legyenek, amelyeken a gyerekek megszerethetik a sportágat, az edzőket, a társakat. Közösségben sportolhatnak, önbizalmat szerezhetnek, egészséges verseny- és csapatszellemre neveljük őket, ezeket az értékeket képviseljük a Honvéd Szondinál – mondta Jakab Gábor vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában