karate

2018.11.15. 20:42

Tizenegy FKA-érem a Hinamoto Kupáról

Az idei szezon utolsó, knock-down rendszerben megrendezett kyokushin karateversenyén a székesfehérváriak ismét kitettek magukért.

Nagy Péter

A népes fehérvári különítmény a trófeakollekcióval Fotó: FKA

A Vasas egyesületének otthonául szolgáló Angyalföldi Láng Sportcsarnokban volt jelenésük a Fehérvár Karate Akadémia növendékeinek a közelmúltban. Az ötödik alkalommal kiírt Hinomoto-­IBK Nemzetközi Nyílt Kyokushin Karate Kupán a gyermek korosztálytól kezdve egészen a szeniorokig közel 300 sportoló vett részt. A koronázóvárosi egylet a Kajdi István, Dezső Kata, Fekete-Páris Szabolcs edzői hármas irányításával szállította az érmeket, szám szerint tizenegyet.

Formagyakorlatban Reichert Jázmin a dobogó legfelsőbb fokára állhatott, Mayer Dorottya be kellett, hogy érje a második hellyel, Fekete-Páris Enikőnek pedig bronz jutott.

A népes fehérvári különítmény a trófeakollekcióval
Fotó: FKA

Küzdelemben – szokásukhoz híven – ismét domináltak az FKA fiataljai. Reichert itt is tudása legjavát adta, és szintén bezsebelt egyet a legfényesebb medálból, ahogy Vereb Zsolt, Puszta Péter, Kulcsár László, Tihanyi Eszter, Németh Máté és Király Zoltán is. Bőke Eszternek a megmérettetés végén ezüstérmet akasztottak a nyakába, Kulcsár Gergő, Mayer Eszter és Zsapka Réka viszont helyezés nélkül zárt. Sensei Bőke Béla és Kreitl Péter mester versenybíróként tevékenykedett a fővárosi viadalon.

Eközben az akadémia rutinos harcosai közül Fekete Gergely, Fekete Panna, illetve Kántor Viktória Hegykőn edzőtáborozott sensei Mátó Katalin felügyeletével.

A hétvégén hazai környezetben léphetnek tatamira a karatékák, az I. Csákvár-Edi Kupán hazánkban egyedüliként felnőtt egyéni és csapat clicker küzdelmekben mérhetik össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában