elfoglalják a Sóstói stadiont

2018.11.12. 20:11

Költözik a Mol Vidi FC-t működtető Fehérvár FC Kft.

A Mol Vidi FC-t működtető Fehérvár FC Kft. 5+5 évre bérbe veszi a Sóstói Stadion sport- és irodai célú helyiségeit Székesfehérvár Önkormányzatától.

Ferencz Balázs

A pályát eseti jelleggel, mérkőzések alkalmával használja a klub. A klub folyamatosan bérli a stadion –1. szintjén található öltözőket, konditermet, szertárt, rehabilitációs és orvosi helyiséget, a földszinten lévő shopot, múzeumot és jegypénztárt, az 1. és 2. emeleten található irodákat. A több, mint 2200 nm-nyi területet 3000 Ft/nm+ áfa havi bérleti díjért használhatja az egyesület. A pályát és a labdarúgó-mérkőzéssel összefüggő kiszolgálóhelyiségeket azonban eseti jelleggel, mérkőzésnapokon bérlik, alkalmanként 4 000 000 Ft+áfa összegért. Ezen felül az önkormányzat megkapja a jegy- és bérletbevétel 10%-át, a stadion esetleges elnevezéséből származó bevétel 5%-át. A centerpálya karbantartása a klub feladata, az ehhez szükséges eszközöket az üzemeltető, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. biztosítja. A pályafenntartás közüzemi költségeit 50–50 százalékban állja a város és a sportszervezet. A centerpálya esetleges fűcseréjéről a két fél közösen dönt, és szintén fele-fele arányban vállalják ennek költségeit. A mérkőzések rendezési feladatait a Fehérvár FC Kft. látja el, a város pedig az ehhez szükséges üzemeltetési feladatokat biztosítja. Az együttműködés fontos pontja, hogy a stadionban elsőbbséget minden esetben a labdarúgó-mérkőzések élveznek, ugyanakkor a létesítmény multifunkcionalitása miatt az önkormányzat szándéka, hogy a stadion minél több kulturális, vállalati és városi rendezvénynek adjon otthont. A cél, hogy már az első teljes évben kevesebbe kerüljön a az új stadion üzemeltetése, mint a régié. Reálisnak látják, hogy a hasznosításból származó bevételek meghaladják a kiadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában