Két bolgár és egy izraeli gárda lesz az Alba ellenfele

2018.11.22. 21:03

Kialakult a csoportok beosztása a FIBA Europe Cup sorozaton

Az utolsó csoportmeccsen simán kikapott Varesében az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, de ennek már nem volt jelentősége.

Horog László

A korábban kevesebb játékpercet kapott Tóth Péter (kék) is bizonyíthatott Fotó: fiba.com

Az már hetekkel korábban eldőlt, hogy a Fehérvár továbblép a második csoportkörbe, az olaszországi derbi tétje mindössze az volt, hogy a kék-fehér egylet ezt elsőként, vagy másodikként teszi ezt. A hazai, nyolcpontos siker nyomán a szerdai, 81-66-os vereséggel kiderült, hogy az itáliaiak nyerték az F jelű kvartett küzdelmeit. A szintén 11 pontos Alba, a meccsből jóval korábban kiszálló, a továbbjutásra esélytelen Porto és a bolgár Rilski 7-7 pontot szedegetett össze a játéknapokon.

Három hét múlva folytatódik a Europe Cupsorozat, az Alba idegenben kezd

– Úgy gondolom, 27 percig méltó ellenfélnek bizonyultunk, jól tartottuk magunkat. Sokáig meccsben voltunk, kinti dobásaink bejöttek, akadtak kimondottan jó periódusaink. Aztán a hazaiak nagy rohanásba kezdtek, amire nem tudtunk megfelelően reagálni, a későbbiekben nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Az olaszok fizikálisan fölénk kerekedtek, jobb döntéseket hoztak. A Varese megérdemelte a csoportelsőséget. Nem kell szégyenkeznünk, végig teljes energiával, nagy akarattal játszottunk. Nagyon jó csapattal vettük fel a küzdelmet, ráadásul Lóránt Péterre és Kyron Cartwrightra sem számíthattunk. Már hetekkel korábban bebiztosítottuk a továbbjutást, nem lehet okunk panaszra. Ez már a harmadik szezon, hogy továbblépünk az első csoportkörből, úgy gondolom, jól látható a fejlődésünk – mondta a vezetőedző, Dzunic Branislav.

A korábban kevesebb játékpercet kapott Tóth Péter (kék) is bizonyíthatott Fotó: fiba.com

Segítője, Góbi Henrik szerint azzal, hogy két kulcsjátékos kidőlt, a szakmai stábnak át kellett alakítania a korábban megszokott hadrendet, taktikát. Lóránt Péter bal térdét az elutazás előtti napon műtötték, három hét múlva lesz bevethető állapotban. Az amerikai irányító, Cartwright a keddi edzésen, Varesében sérült meg, egyik társa lábára lépett, a bokája kifordult, mankóval hagyta el a parkettet, esély sem volt a másnapi játékára.

– A két sérült miatt eleve nem a legjobb előjelekkel készültünk az utolsó csoportmeccsre. Sokáig jól tartottuk magunkat, három triplával 52-51-re zárkóztunk, akkor azonban a hazaiak állva hagytak bennünket egy 20-0-s rohanással, amire nem tudtunk válaszolni a későbbiekben. A meccs egyértelmű pozitívuma, hogy mindenki megfelelő mennyiségű időt töltött pályán, a korábban kevesebbet játszó Tóth Péter, Peringer Balázs és Varga Máté is bizonyíthatott – tette hozzá Góbi Henrik.

Közben kialakultak a következő kör részletei, a FIBA közzétette a folytatás menetrendjét. A J csoportban küzdenek tovább a fehérváriak, az előző kanyarban a B jelű négyesben élen végző, bolgár Balkan BC-vel, a G csoport első helyén záró, szintén bolgár Lukoil Levski, illetve a D csoport összecsapásait a második pozícióban letudó izraeli Ironi Ness Ziona ellen veszik fel a harcot. A meccsek december 12-én kezdődnek, az első találkozón az Alba Botevgrádba, a Balkanhoz látogat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában