Nyíregyháza Rallye

2018.11.15. 08:11

Győzni mentek, de hamar kiestek

Az évad leghosszabb versenytávja, másfélszeres pontok és brutálisan technikás pályák vártak az országos rali 2 bajnokság mezőnyére az I. Nyíregyháza Rallye-n.

Bagotai Balázs

Az új váltóval szárnyalna a Várnai–Szabó duó a szezonzárón

Fotó: Zádor

A Várnai Dávid–Szabó Tamás kettős kategóriaelsőként várhatta a rali szakág versenyprogramjában debütáló szabolcsi megmérettetést. Az első gyorsasági egészen különleges volt, hiszen Nyíregyháza utcáin robogtak a versenyzők. A hatalmas köd igencsak megnehezítette a pilóták dolgát, de Várnaiék ennek ellenére sem vettek vissza a tempóból. Géposztályukban a harmadik helyen értek célba, minimális hátránnyal. A második etapon sem kedvezett az időjárás, de nem a körülmények, hanem megint csak a váltó okozta a Honda Civic Type R-rel versenyző páros vesztét. A vadonatúj, tolókerekes egység mondta fel a szolgálatot, ezzel pedig Madari Imréék szereplésén múlt, hogy Dávidék megtartják-e az 5-ös géposztály első helyét az összetettben. A látási viszonyok egyre csak romlottak, sőt a legutolsó, kilencedik szakaszt törölni is kellett emiatt.

A Madári-Haracska féle csapat végül behozta a kocsit a kategória második helyére, amivel maguk mögé szorították a székesfehérvári duót az éves pontversenyben. Újoncként így is a géposztály 2. helyén végzett a Várnai–Szabó Tamás kettős, ami kiváló eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában