„Hepi” Happiness!

2018.11.22. 07:20

Éremeső az itáliai tánc vb-ről

Nem aprózták el a siófoki, szabadbattyáni, székesfehérvári és táci táncosok. Az egyesület 8 világbajnoki címet, 4 ezüstérmet, 3 bronzérmet, és ráadásul még egy különdíjat is begyűjtött a milánói táncvilágbajnokságon.

V. Varga József

A Happiness TSE boldog táncosai Milánóban Fotó: Happiness

A Happiness Tánc Sportegyesület táncosai a tavasszal háromfordulós versenysorozatra neveztek be, melynek első két lépcsőfokát, a budapesti országos bajnokságot és a horvátországi Európa-bajnokságot követően kijutottak első világbajnokságukra, az olaszországi Milánóban megrendezett World Dance Talents Cup-ra.

– Mind a tizenhét koreográfiát sikerült végigvinnünk egészen a világbajnokságig, melyen a legfiatalabb induló versenyzőnk 9 éves, a legidősebb 20 éves volt – mondta el lapunknak a Happiness két vezetője és koreográfusa, Hetei Fruzsina és Lóránth Éva. – A legtöbb koreográfiánk latin-amerikai stílusú, de ezeken felül két open és egy moderntánc koreográfiával is ringbe szálltunk. A nemzetközi zsűri fair módon pontozott, és fantasztikus eredményeket, helyezéseket sikerült elérnünk. (A bevezetőben említett dobogós helyek mellett még egy-egy 4. és 5. helyet is behúztak).

A Happiness TSE boldog táncosai Milánóban Fotó: Happiness

Az ifjú siófoki, szabadbattyáni, székesfehérvári és táci táncosok tavaly szeptemberben kezdték el a felkészülést, s amint megtudtuk, mindhárom versenyre ugyanazokat a koreográfiákat kellett vinniük.

A vb-n a következő táncosok vettek részt: Balázs Liliána, Belényesi Vivien, Buza Kinga, Csapó Virág, Csáki Lara, Fazekas Alexandra, Fazekas Evelin, Frank Rebeka, Gergő Sára, Házas Panna, Hegyi Panna, Hutvágner Sára, Kovács Viktória, Kranauer Klaudia, Major Dorina, Major Fanni, Perjési Milán, Perjési Patrik, Sávai Alexandra, Szabó Eszter, Szafkó Panna, Szentes Judit.

Az új versenyszezon jövő tavasszal indul, amikor ismét Európa-bajnokságot és világ­bajnokságot céloz meg a Happiness.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában