Edzője, Házi Éva különdíjban részesült

2018.11.25. 19:34

Endrész Klaudia lett az év ifjúsági atlétája

Az ARAK kiváló távolugróját, Endrész Klaudiát választották az év ifjúsági atlétájának a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján. Az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon ezüstérmet szerzett sportoló edzője, Házi Éva az Európai Szövetség edzői különdíját vehette át.

Ferencz Balázs

Az ARAK kitüntetettjei, középen Endrész, balján edzője

Fotó: Mérei L.

A Magyar Atlétikai Szövetség ahogy minden évben, most is hagyományos évzáró gálán díjazta 2018 legkiemelkedőbb teljesítményeit elért versenyzőket és edzőiket. A kiváló évet záró Alba Regia Atlétikai Klub több kiemelkedő eredménnyel is hozzájárult a magyar atlétika sikereihez. A fehérváriak több kategóriában, több versenyzővel is érintettek voltak az év legjobbjai között.

Országos csúcsot ért el több alkalommal is Mátó Sára 400 méteres gátfutásban, Takács Boglárka 100 méteres síkfutásban, valamint a fedett pályás ifjúsági 4x200 méteres váltó. Tagjai Menyhárt Zsófi a, Simon Viktória, Endrész Klaudia és Takács Boglárka voltak.

A nemzetközi versenyeken érmet nyert versenyzőknél felelevenítésre és díjazásra került Takács Boglárka nyári szenzációs sprintje a győri Európa-bajnokságon, mellyel ezüstérmet nyert. Endrész Klaudia a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt káprázatosan, amikor is 626 centimétert ugrott a viadal második fordulójában, s a verseny utolsó ugrásáig az élen állt, majd jött a belga Maita Beernaert, aki 631 centis repülésével előzött, s összesítésben 12,32 métert teljesített, mindössze egyetlen centivel előzte meg a magyar lányt. A Dunaújvárosban élő, de az ARAK színeiben versenyző Endrész Klaudia a dobogó második fokára állhatott fel. De nem csupán az olimpiai fesztiválon alkotott maradandót. Az év ifjúsági női atlétája címre rászolgált az Ifjúsági Európa-bajnokságon elért ötödik, a junior világbajnokságon ugrott hetedik helyével is. Edzője Házi Éva az Európai Atlétikai Szövetség edzői különdíját is megkapta.

Az ARAK kitüntetettjei, középen Endrész, balján edzője

Az év atlétája a nőknél a magyar atlétika első világbajnoka, a súlylökő Márton Anita lett. Férfi aknál Halász Bencét, Eb-bronzérmes kalapácsvetőt választották a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában