párbajtőr

2018.11.15. 21:03

Csilingelő pengezene

Közel egy éve már, hogy a koronázóvárost két vívóegyesület képviseli a honi és a nemzetközi párbajtőrversenyeken. Az Alba Regia Vívó Akadémia (ARVA) és a Székesfehérvári Vívó SE (SZVSE) sportolói Hajdúhadházán össze is futottak.

Ferencz Balázs

Az akadémiás Salamon Réka válogatott formában vív Fotó: ARVA

Az Olimpici versenysorozat hajdúhadházi állomásán az Alba Regia Vívó Akadémia növendékei kiválóan teljesítetek. A törpici korosztályban a 2008-as születésű Salamon Bálint az előkelő 3. helyen zárt. A gyermek kategóriá­ban Kiss Emma Júlia (2006) a 15., a serdülőknél (2004) Salamon Réka a 22. lett. Az SZVSE 33 versenyzővel indult, Tóth Lázár (törpici) az egyesület legeredményesebb tagjaként a 6. pozícióban végzett. Ugyanitt Fekete-Fenyvesi Olivér a 12. lett. A serdülőknél Jajecnik Marcell a 20., míg Nádi Zsombor a 23. helyen zárt.

Az akadémiás Salamon Réka válogatott formában vív
Fotó: ARVA

A Hajdú-Bihar megyei megmérettetést megelőzően az ARVA párbajtőrözői Klagenfurtban, egy nemzetközi kadetversenyen bizonyítottak. A 164 női indulót felsorakoztató mezőnyben Salamon Réka a 32-es táblán jött le a pástról, míg Kovács Gergely a 33–64. között vérzett el. A budapesti Kadet Circuit nemzetközi körversenyen már jobban vívott az Akadémia kiválósága, Kovács Geri a 221 fős férfimezőnyben a 9–16. pozícióban végzett. A nyolcaddöntőben végül a későbbi ezüstérmestől kapott ki, de korábban búcsúztatta a ranglistaelső Kő Benedeket is. Az Alba Regia Vívó Akadémia lányai junior válogatóra készülnek, majd a kadet országos bajnokságon küzd a Kovács Gergely, Katona Bence, Háder Roland, Kollár Kincső, Demény Kata, Salamon Réka, Tautmann Evelin összetételű társaság. A szerény keretek között, de annál eredményesebben működő egyesület három vívója is válogatott kerettagságig vitte. Kovács Gergely, Salamon Réka, és Kollár Kincső hetente egy edzésen, Pesten készül az ország legjobbjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában