Isten hozott, Vidi!

2018.11.20. 20:05

Az Újpest ellen Sóstó felett újra felragyog a fény

Három év kényszerű száműzetés után szerdán 19 órakor ismét hazai pályán szerepelnek a piros-kékek az OTP Bank Liga labdarúgó NB I hatodik fordulójából elhalasztott összecsapáson.

Nagy Péter

A fehérváriak (piros-kék) a Szusza Ferenc Stadionban legutóbb parázs meccset vívtak az Újpesttel

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

„Az a csapat, amelyik idegenben ilyen játékra képes, úgy válhat igazán ismertté, ha folytatja azt, amibe belekezdett” – Kovács Ferenc, a Vidi néhai mesteredzőjének örökbecsűje most is megállná a helyét, hiszen a fehérvári labdarúgócsapat idestova három esztendeje, hogy otthonától távol aratja le a babérokat. A játékosok, no meg a szurkolók hol Felcsúton, hol a Groupama Arénában, de volt, hogy az Új Hidegkúti Stadionban voltak otthon. Ennek most vége! A festék megszáradt, a fű kizöldült – a labdarúgás elengedhetetlen kellékei tehát adottak a Sóstói Stadionban, feltéve ha az impozáns aréna ezt a nevet viseli majd.

A Mol Vidi FC, az Újpest és a Mezőkövesd is 22 ponttal áll a tabellán

A mintegy 14 milliárd forintba kerülő, 14 200 ember befogadására képes, UEFA 4-es kategóriának megfelelő besorolású létesítményben a tabellán negyedik Mol Vidi FC a szintén 22 ponttal rendelkező ötödik Újpest csapatát fogadja 19 órai kezdettel. A nyitómérkőzés előtt Székesfehérvár Önkormányzatának szervezésében egy kisebb ünnepség is várja a kilátogatókat, a rangadó előtt fellép többek között a megyeszékhelyről származó Pixa, illetve a szintén fehérvári Karácson Tamás (művésznevén Flour Tomi) és bandája, a Wellhello. Sóstó leghangosabb zenekara, az RBD Ultras hetek óta egy monumentális, az összes hazai szektort érintő élőképpel készül a derbire. Információink szerint a drukkerek a koreográfia után azonnal kivonulnak majd a meccs helyszínéről, demonstrálva ezzel a névváltozás óta kialakult helyzetet. Az összecsapásra amúgy közel telt ház várható, bár kedden akadt még elővételes jegy az MLSZ honlapján.

A fehérváriak (piros-kék) a Szusza Ferenc Stadionban legutóbb parázs meccset vívtak az Újpesttel
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fővárosiak jó formában várják a találkozót, Novothny Somáék a legutóbbi öt fellépésükön négy győzelmet arattak. A lilák néhány játékosának nem lesz ismeretlen a közeg: Filip Pajovics tizenkét esztendeje még a koronázóvárosiakkal ünnepelt Magyar Kupa-diadalt, de Mohl Dávid, vagy Zsótér Donát is sokat tudna mesélni a piros-kékeknél eltöltött időszakról. Nebojsza Vignjevics, a IV. kerületiek mestere kellemes helyzetben van az összeállítást illetően, a szerb tréner gyakorlatilag mindenkire számíthat, aki él, és mozog. A budapestiek két válogatott labdarúgója, Simon Krisztián és Nagy Dániel súlyos sérülése miatt továbbra sem tarthat a társakkal.

Kovácsik Ádám, Kovács István, valamint Vinícius Paulo vasárnap még a Finnország elleni Nemzetek Ligája-meccsen volt érdekelt Marco Rossi együttesében, igaz, csak utóbbi jutott szóhoz a Groupama Arénában megvívott csatában. A São Paulo-i születésű bekk egyre stabilabb teljesítménnyel jelentkezik hétről hétre, így nem meglepő, hogy a nemzeti együttes szövetségi kapitánya őt küldte be a szünetben a sérült Kádár Tamás helyére.

– Hétfő délután óta már együtt készülök a csapattal a stadionavatóra. Azon kevesek közé tartozom, akik játszhattak a régi Sóstói Stadionban is. Nagyon vártam, hogy végre hazaköltözzön a Vidi Székesfehérvárra, különleges élmény lesz ismét valóban otthon játszani – nyilatkozta a hátvéd. A labda Andó-Szabó Sándor játékvezető sípszavára indul útjára, segítői az oldalvonalon Ring György és Tóth II Vencel asszisztensek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában