Lendületes fehérváriak

2018.11.30. 22:08

A Titánok remek játékát a Gyergyó bánta

A kis Volán idén harmadszor is legyőzte az erdélyi alakulatot a jégkorong Erste Liga alapszakaszában.

Káldor András

Hiába hívták táncba Vizi Dánieléket (kék) az erdélyiek, a fehérváriak elhúzták a nótájukat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak szép lassan kezdenek kikecmeregni a gödörből, igaz, figyelniük kellett, mert ellenfelük egy nappal korábban Dunaújvárosban is csak egyszer vezetett, mégis elhozta a három pontot. Apropó, Acélbikák! A DAB szolgáltatta a forduló meglepetését, miután a Fejér megyeiek 11-4-es vereséget szenvedtek a Vienna Capitals második számú csapatától Bécsben. Az már idejekorán látszott, hogy küzdelmes találkozóra van kilátás, fél percen belül az egyik oldalon Benedek, míg a másikon Lewis tesztelte a kapusokat.

A folytatásban rendkívül kiegyenlített játékot láthatott a publikum. A harmad hajrájában előnybe került a vendégegyüttes, szorongattak is rendesen az erdélyiek, de Szelesen nem tudtak kifogni. Az első szünet után még egy másfél perces hátrányt kellett kibekkelni a hazaiaknak, és ez jó alapot adott ahhoz, hogy a 24. percben Szeles indítsa a balszélen Lewist, aki hajszálpontosan adott középre, így az érkező Kovács Alexnek már nem volt nehéz dolga a kapuba találni, 1-0.

A 27. percben kettős emberelőnyhöz jutottak a Titánok, de ezt túlélték a vendégek, sőt, kis híján még ők szereztek gólt a megugró Vorobjov révén. A játékrész végén vérszemet kaptak a gyergyószentmiklósiak, veszélyes akciókat vezettek, ám ezeket rendre hatástalanította a remek napot kifogó Szeles. A záróharmad elején kétszer is növelhette volna előnyét a Fehérvár, de sem Bennett, sem Madácsi nem talált be, nem úgy Kiss Patrik a 47. percben, 2-0. Nem késett sokáig a harmadik hazai találat, az 50. percben előnyből Szabó Bence értékesítette Sándor passzát, 3-0.

Hiába hívták táncba Vizi Dánieléket (kék) az erdélyiek, a fehérváriak elhúzták a nótájukat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az 52. percben Almási Márk Dézsi kapusról kipattanó korongját a szétesett vendégvédelem asszisztálása mellett ütötte a ketrecbe, 4-0. A végén Roman Tomanek fórból még meglőtte a Gyergyó becsületgólját, de ez már nem osztott-szorzott, 4-1.

A Titánok megérdemelt győzelmet arattak, Kiss Dávid brigádja legközelebb vasárnap 17.50-kor Bécsben lép jégre.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Székesfehérvár, 410 néző.

Vezette: Gangel Pálkövi Zs., Árkovics G., Szabó D.

Titánok: Szeles – Beukeboom, Kiss R. – Sándor F. (1), Szabó B. 1 – Reiter A., Vas M. – Erdély B., Horváth M.; Kiss Patrik 1, Lewis (1), Mihály Ákos – Bennett, Madácsi (1), Vízi – Hamvai, Péter A., Mazzag – Almási 1, Dézsi (1), Kovács Alex 1 (1). Vezetőedző: Kiss Dávid.

Gyergyói HK: Gorjacsevszkij – Jezsov, Kozma – Ferenc-Csibi, Góga – Nagy Cs., Orbán Sz.; Constantin, Pesztunov (1), Tománek 1 – Péter Zs., Vesutkin, Vorobjov – Barabás, Benedek, Csergő – Daradics, Elekes-Darabont, Ivácson. Vezetőedző: Vitalij Donika.

Kiállítás: 10, ill. 12 perc

Kapura lövés: 35-33

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában