Alba Fehérvár

2018.11.19. 21:28

A meccs tétje a csoportelsőség

Szerdán az olaszországi Varesében lép pályára az Alba Fehérvár férfi kosárcsapata az Európa Kupában.

Horog László

Allerik Freeman (fehér) az Alba legjobbja volt 15/9 ponttal

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A hétvégi vereség után túl sok idő nem marad a szomorkodásra, tudniillik az Alba Fehérvár férfi kosarasai vasárnap este a regnáló bajnok, egyben listavezető Szolnok együttesétől kaptak ki 73-63-ra a Gáz utcai sportcsarnokban. A látogatók jobbak voltak, a mérkőzés végén hozott átgondoltabb döntéseiknek köszönhetően nyerték meg a mérkőzést. A hazaiak távoli dobásai ezúttal nem értek célt, a Vojvoda Dávid által vezérelt alföldiek megérdemelten győztek.

– A Szolnok joggal nyerte meg az összecsapást, ugyanis a negyedik negyedben védekezésben és támadásban egyaránt sokkal jobban játszott nálunk, felülmúlt bennünket. Egyenlő állásnál fordultunk a záró szakaszra, túl sokat rontottunk ebben az időszakban. Kapkodtunk, a legtisztább dobásokat sem mindig vállaltuk fel, rossz százalékkal értékesítettük a kinti kísérleteket. Nem tudok rosszat mondani a játékosaimra, ugyanis mindent megtettek ezúttal is. Egyszerűen most jobb volt az ellenfél – közölte a fehérváriak vezetőedzője, Dzunics Braniszlav.

Allerik Freeman (fehér) az Alba legjobbja volt 15/9 ponttal
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A hazaiak irányítója, Kyron Cartwright szerint túl sok hibát követtek el, amit az Olaj azonnal megbüntetett.

– Fizikális meccs volt, amelyen mindkét együttes nagyot küzdött. Végig keményen dolgoztunk, nem adtuk fel, voltak időszakok, amikor vezettünk. Volt esélyünk a győzelemre, de a meccs végén az döntött, hogy a jól védekező szolnokiak hibákra kényszerítettek bennünket. Nem érdemeltünk győzelmet. Fiatal csapatunk van, ezért is tanulnunk kell a hétvégi mérkőzésből.

Szerdán este magyar idő szerint 20.30-kor Észak-Olaszországban lép pályára az Alba a Pallacanestro Varese otthonában. A FIBA Europe Cup F-csoportjában sorra kerülő meccs tétje a csoportelsőség. Az már korábban kiderült, hogy mindkét fél továbbjut, a kérdés az, melyik pozícióban. A hibátlan Fehérvár áll a kvartett élén, két és fél hete, hazai pályán 85-77-re verték a taljánokat. Ha ismét győznek, vagy kevesebb mint nyolc ponttal kapnak ki, elsőként lépnek tovább a kék-fehérek. Amennyiben ezúttal is 8 pont lesz a differencia, a felek összes derbijének kosáraránya dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában