Böllhoff-kupa

2018.10.30. 07:10

Hatodszor rendeztek jótékonysági tornát a fehérvári gyerekeknek

Immár hatodszor bonyolították le a Böllhoff-kupát, amelynek bevételét ismét a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány kapta.

Horog László

Simon Gábor (balra) vette át az adományt Iker Gusztávtól

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Az alapítványt Simon Gábor főorvos hozta létre 1992-ben, célja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház újszülött-, csecsemő-, gyermekosztályán az élet- és munkakörülmények javítása.

– A műszeres felszereltséget folyamatosan emeljük, az orvosok és a nővérek továbbképzését finanszírozzuk. A korábbi években új ágyakat vásároltunk, óvodát rendeztünk be. A tenisztorna bevételéből, a több százezer forintból legutóbb infúziós pumpát, valamint légzést és keringést figyelő monitorokat vásároltunk, ami segít a koraszülött újszülöttek intenzív ellátásában – mondta Simon Gábor, a kuratórium elnöke. Hozzátette, a közelmúltban a Videoton futballistáitól kaptak félmilliós felajánlást, amelyből mikroszkópot, laboratóriumi eszközt vásárolnak.

Simon Gábor (balra) vette át az adományt Iker Gusztávtól
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A tenisztornát szervező cég ügyvezető igazgatója, Iker Gusztáv közölte, fehérvári és környékbeli vállalkozók, üzletemberek indulnak a férfi párosok számára kiírt eseményen, akik fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást. Ezúttal a viadal nemzetközivé nőtte magát, ugyanis indult páros Németországból. A 16 duó négy csoportban kezdte meg a küzdelmeket, majd egyenes kieséses rendszerben folytatták a fináléig. A felső ág küzdelmeit Nagy Zoltán és Warvasovszky Donát nyerte, mögöttük a Thomas Köhle– Michael Quade (németek), valamint az Iker Gusztáv–Tömör Csaba és a Magyar Zoltán–Kiss Zoltán alkotta páros végzett. Az alsó ágon Hallósy Miklós és Lopejszky Gábor győzött, megelőzve a Bársony Zsolt–Kaminszky József-, valamint a Boros László–Tóth György- és a Halász Róbert– Szűcs Péter-kettőst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában