Ezüstérem

2018.10.14. 20:40

Endrész Klaudia a világelitben

Kiválóan versenyzett, s mindössze 1 centivel maradt le az aranyéremről, s lett második az ARAK atlétája a Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztivál távolugró számában.

Ferencz Balázs

Endrész Klaudia 605 centiméteres csütörtöki repülésével a harmadik helyről várhatta a távolugrók második fordulóját, mely után már érmeket osztottak a Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az első körhöz hasonlóan itt is négy kísérletük volt az ugróknak. A fehérvári ARAK Dunaújvárosból származó atlétája rögtön az első ugrására 620 centire repült, s egyéni rekordjának beállításával máris az élre állt. Igaz, az osztrák Ingeborg Grünwald centire azonos távolságra ugrott, de neki nagyobb volt a hátszele. Azonban második kísérletekor Endrész Klaudia belépett, Grünwald pedig 6,05-öt ugrott, így az osztrák vette át a vezetést.

A harmadik sorozatban a magyar lány 6,01 méterre repült, s pároscsatát vívott Grünwalddal, aki 619 centit ugrott az utolsó sorozat előtt. A legnagyobb dobást a záró kísérletre tartogatta a 17 éves Endrész Klaudia, 626 centit ugrott, amivel már az Ifjúsági Olimpiai Fesztivál dobogója csúcsán érezhette magát, pláne úgy, hogy Grünwald utolsó kísérletére belépett. De nem lehetett felhőtlen a fehérvári atléta öröme, mert a távolugró szám utolsó ugrója, a belga Maite Beernaert minden dühét beleadva 6,31 méterre repült, s ezzel aranyérmet nyert, mert összesítéseben 1 centiméterrel jobbnak bizonyult a magyar lánynál. Endrész Klaudia is igazán büszke lehet, hiszen az ifik között a világ második legjobb távolugrója jelenleg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában