Dnyipróban kezdenek

2018.10.02. 19:29

Az Alba gárdája Ukrajnában vág neki az Európa Kupának

A nemzetközi sorozat második körében kapcsolódik be a küzdelmekbe a fehérvári kosárlabdacsapat.

Horog László

Jacobi Boykins fontos pontjaira nagy szükség lesz az ukrajnai összecsapáson

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Igazi kihívás volt az utazás megszervezése, ugyanis csak a múlt héten derült ki, hogy nem a hellénekhez, hanem az ukránokhoz utaznak Lóránték a férfikosárlabda FIBA Europe Cup második fordulójában. A Dnyipro a visszavágón magabiztosan verte a Lavrio együttesét, amivel jogot szerzett arra, hogy a fehérváriakkal küzdjön a csoportkörért.

Az albások kedden reggel 5.30-kor találkoztak a Gáz utcai csarnok bejáratánál, majd busszal Bécsbe utaztak, Schwechatról 10.30-kor, közvetlen járattal repültek a meccs helyszínére. Harminc éve aligha léphettek volna pályára itt, lévén a hidegháború időszakában az egymilliós település zárt városnak számított, kulcsfontosságú hadiipari termelés zajlott itt. Dnyiprónak is mindössze két éve nevezik, kilencven éven át, 1926-tól 2016-ig Dnyipropetrovszk névre hallgatott, előzőleg Jekatyerinoszlavként emlegették. A fővárostól, Kijevtől délkeletre, a Dnyeper folyó partján fekszik, az ország negyedik legnépesebb városa, egyben egyik legjelentősebb ipari központja.

Jacobi Boykins fontos pontjaira nagy szükség lesz az ukrajnai összecsapáson
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán helyi idő szerint 19, magyar idő szerint 18 órakor következik az összecsapás, amelyen az Alba célja olyan eredmény elérése, amelynek köszönhetően a visszavágón kiharcolhatják a továbbjutást. Ami biztos, a továbblépéshez a múlt péntekinél nagyságrendekkel jobb teljesítmény szükségeltetik. A felkészülés során, az edzőmeccseken magabiztos kék-fehérek az első bajnokin hiába számítottak esélyesnek a vendég PVSK ellen, a baranyaiak meglepő, ugyanakkor megérdemelt, 88-71-es sikert arattak. A végén összeomlott a hazaiak játéka, amit szeretnének elkerülni Dnyipróban.

– Az előző körben az ukránok azzal léptek túl az első meccsen győztes görögökön, hogy a visszavágón keményebben, zártabban védekeztek, és 58 ponton tartották a helléneket. A Dnyipro jó passz­ban van, a közelmúltban a Cserkaszki Mavpi elleni kettős győzelemmel megnyerte hazájában a Szuperkupát. A center, Sztaniszlav Tyimofejenko nem csak a palánk alatt hasznos, kintről is kimondottan jól dob. A külső mezőnysor tagjai mindannyian eredményesek távolról, főként Olekszandr Misula, aki a Lavrio ellen húsz hármast engedett el, aminek a fele a gyűrűben landolt, ez pedig remek teljesítmény – mondta Góbi Henrik, a fehérvári szakmai stáb tagja.

A mérkőzést követő éjszakát is Ukrajnában töltik a koronázóvárosiak, csütörtökön 15 órakor indulnak Bécsbe, szintén közvetlen járattal. Előzőleg, délelőtt még videóznak a hotelben, a szombati ellenfél, a Körmend játékát elemzik. A Fejér megyeiek a hétvégén Vasban lépnek pályára. Az ukránok elleni visszavágóra október 9-én, jövő kedden este, a megyeszékhelyen kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában