kosárlabda

2018.10.10. 20:33

Alba: szép játék és továbbjutás

A FIBA Europe Cup utolsó selejtezőjének visszavágóján az Alba Fehérvár férfikosárlabda-csapata magabiztos, 90-67-es győzelmet aratott ukrán ellenfele, a Dnyipro ellen. Dzunics fiainak ezzel sikerült ledolgozniuk az idegenben összeszedett 16 pontos hátrányt és bejutni a csoportkörbe.

Bagotai Balázs

Lóránt Péter (labdával) remekelt a palánk alatt

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Megszerezte első győzelmét a szezonban az Alba. A honi bajnokságban egyelőre két vereséggel álló csapatnak a Dnyipro elleni első meccs sem alakult jól. Tehát nem is jöhetett volna jobbkor ez a diadal.

Dzunics Braniszlav, a fehérváriak vezetőedzője elmondta, megérdemelt volt a siker, főleg azért, mert az idén ez volt az első olyan meccs, ahol egy pillanatnyi kihagyás sem volt. Maximumon pörögtek a játékosok a légvégéig, még akkor is, amikor már biztossá vált a továbbjutás.

Denisz Zsuralov, az ukránok szakvezetője arra panaszkodott, hogy nem tudták felvenni a hazaiak által diktált tempót, picit talán elhitték, hogy elég lehet az odavágón szerzett 16 pontos előny.

Lóránt Péter (labdával) remekelt a palánk alatt
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A nagy hátrányt nem nyomásként fogták fel a vendéglátók, akik könnyed kosárlabdával rukkoltak elő. Az eddigi gyengébb védekezést is szinte tökéletesre fejlesztették. A kék-fehérek trénere kiemelte, a szezon eleje óta ezen dolgoztak, ami végre kifizetődött. Ennek megfelelően a lepattanópárbajt hatalmas fölénnyel nyerték Lóránték. Dzunics szerint ezután a legfontosabb feladat a visszavágón mutatott felszabadult és eredményes játék fenntartása lesz. Az Alba Fehérvár az F csoportban a Porto és a Varese csapatával már biztosan találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában